Останні соціологічні дослідження показують, що в Києві готові голосувати за нові політичні проекти. Політолог Андріан Рев`юк пов'язує це як з системною політико-економічною кризою в країні, так і з розчаруванням у старих політичних партіях, які не виправдали очікувань виборців.

"Економічна ситуація в країні, безумовно, девальвує старі політичні проекти. Показово, що жодна партія і жоден політичний лідер в Україні не мають рейтингових симпатій навіть у 20%. Тому очевидно, що у виборця величезна потреба в нових політичних проектах. Власне, на рівні Києва це видно у зростанні популярності таких нових облич, як Сергій Думчев або Борислав Береза, а також партій, як "Рух за реформи"", - заявив Рев`юк.

Нагадаємо, що згідно з даними останнього соціологічного опитування Active Group від 28-29 серпня, на вибори пообіцяли прийти 65,3% опитаних (а рік тому таких було 90%!). Причому "обов'язково прийдуть" 46,4% опитаних і ще 18,9% сказали, що "швидше прийдуть". У той же час, "точно не прийдуть" 13,8% і швидше за все не прийдуть 9,2% опитаних. Не визначилися з власною участю у виборах 11,7% киян.

Читайте також: "Гречка матиме вплив" - соціолог про майбутні вибори

"Влада сьогодні спеціально створила таку виборчу систему, щоб нові політичні проекти мали максимальні проблеми по проходженню до місцевих органів влади. В іншому випадку, в Київради 26 жовтня ми б уже не побачили більшість всіх тих партій, які сьогодні засідають у Верховній Раді", - зазначає Рев`юк.

Популярні новини зараз
Пенсії пропонують підняти на 60%: щоб більше не перебиватися копійками Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом
Показати ще