На базі львівської Національної академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного відбулися дводенні інструкторсько-методичні курси для керівників та викладачів військових вишів, а також мобілізованих офіцерів.

Захід пройшов під керівництвом заступника начальника Генштабу ЗСУ генерал-лейтенанта Ігоря Колесника, передає прес-служба Міноборони.

Метою проведення курсів став аналіз стану підготовки кадрів, а також розробка практичних рекомендацій щодо планування підготовки та організації подібних навчальних занять.

На першому етапі занять офіцерам розповіли про систему навчання на курсах підготовки та підвищення кваліфікації на прикладі Національної академії сухопутних військ.

Також на курсах обговорили проблемні питання в підготовці офіцерів і шляхи вдосконалення існуючої системи навчання.

Популярні новини зараз
Хоч-не хоч, а в ТЦК йти все одно доведеться: українцям не залишили альтернативи Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав Додаткова підтримка пенсіонерів: нова виплата 944 грн на місяць ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить
Показати ще

Читайте також: Бригада ВДВ на Донбасі створила свою футбольну команду (фото)

На другому, польовому, етапі занять на базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки Академії учасникам продемонстрували порядок проведення занять із загальновійськової підготовки.

Зазначимо, в ході проведення зборів організатори врахували усі аспекти ведення бойових дій, що напрацьовані під час конфлікту на Донбасі. Зокрема, під час вогневої підготовки демонстрували ведення вогню у пішому порядку під захистом бронетехніки, а також стрільбу з-за укриття з різних позицій — так звану "стрілецьку карусель".