На одному з островів у китайській провінції Фуцзянь почали будувати вітропарк. Він є другим за величиною в країні. Місцевий уряд офіційно затвердив даний проект лише кілька місяців тому.

Про це повідомляє The Economic Times.

Будівництво нової вітрової електричної станції, згідно з проектом, триватиме близько трьох років і завершити його планують у 2018 році. Протягом періоду будівництва у цей проект інвестують 8,2 мільярдів юанів, що складає близько 1,28 мільярдів доларів.

Потужність першої черги вітропарку становитиме 400 МВт. Вже після завершення будівництва він зможе запрацювати на повну силу. Тоді його потужність становитиме 600 МВт.

Читайте також: Аравійці будують хмарочос заввишки кілометр

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Острів Наньжі найкраще підходить для цього будівництва. 320 днів у році тут дмуть вітри. Також на острові часто фіксують тайфуни і урагани. Це дозволить максимально ефективно використовувати потужності вітроелектростанції.

З минулого року Китай вважається п'ятим за величиною виробником офшорної вітроенергетики. За неповних два роки в країні схвалили 44 "вітрових" проекти і 11 китайських провінціях. Загальна потужність ціх станцій становить 10,53 ГВт.