Шведські вчені створили спеціальний прилад, який здатний блокувати больові відчуття в організмі людини.

Про це пише журнал Science Advances.

Створили прилад науковці з Лінчепінгского університету. Він просто імплантується в тіло людини. Прилад здійснюватиме зупинку нейронів, по яких сигнали про біль надходять до мозку.

Блокатор болю створений з біологічно сумісних органічних матеріалів. Він діє на основі хімічних сигналів.

Читайте також: Інфрачервоні камери розпізнають сп'янілу людину

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Новітня розробка пройшла випробування на гризунах.

Під час них прилад вразив самих учених. Дослідники відзначають, що він непомітний для організму, не ускладнював звичні рухи, а також повністю блокувало больову чутливість в потрібних ділянках тіла.

Також вчені наголошують, що вони не виявили у приладу побічних ефектів.

Щоб доступно пояснити принцип дії пристрою, його порівнюють з кардіостимулятором. Різниця в тому, що кардіостимулятор використовує у своїй роботі електричні сигнали, а новий прилад - хімічні.

Однак розробники стверджують, що для вивчення всіх можливостей нової методики та її практичного застосування знадобиться не менше 6-7 років.