29 липня 10-річна дівчинку госпіталізували у реанімаційне відділення дитячої обласної лікарні у стані середньої тяжкості з отруєнням від укуса так званої "Чорної вдови".

Про це розповіла прес-служба ДСНС у Херсонській області.

"28 липня у селі Костирка Берисласького району у власному будинку під час сну через укус комахи постраждала дівчинка 2005 р. н. Найімовірніше, що дитину вкусив каракурт", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: У Миколаєві зафіксовано перший напад павука-каракурта на людину

За словами рятувальників, у разі подібних випадків, поки їде "швидка", місце укусу слід негайно, протягом перших секунд, припекти полум'ям двох сірників, оскільки термічний вплив нейтралізує отруту.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

"Потім потерпілого слід вкласти, не дозволяти рухатися, постійно напувати водою кімнатної температури", - розповіли медики.

Уражену частину тіла необхідно трохи припідняти, обкласти холодом. Важливим може бути застосування серцевих препаратів та знеболювальних засобів: дія отрути викликає сильний біль та судоми.

Нагадаємо, перший у цьому сезоні випадок нападу каракурта на людину стався у Миколаєві, 22 липня.

Як повідомляє Державна служба з надзвичайних ситуацій, від укусу павука постраждав 58-річний чоловік.

З діагнозом "укус павука-каракурта правого стегна" постраждалого госпіталізували до токсико-терапевтичного відділення лікарні швидкої медичної допомоги.