Правоохоронці викрили жителя Житомира, який за допомогою ще шісти осіб керував неліцензованими фінансовими установами. Шахраї привласнили гроші клієнтів на загальну суму 2,9 млн грн.

Про це повідомили в прес-службі МВС України.

Працювали зловмисники на території Львівської, Житомирської, Волинської, Рівненської та Закарпатської областей.

Фінансові установи пропонували швидкі кредити без застави, довідки про доходи та поручителів. З охочими отримати гроші підписували фіктивні договори про видачу кредитів.

Всього шахраї уклали 180 фіктивних договорів на загальну суму понад 2,9 млн гривень.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Читайте також: Нацбанк допоможе PayPal вийти на український ринок

"Кредити оформлялися в орендованих офісах без довідок про доходи та майнового стану позичальників. З громадянами підписувались фіктивні договори про видачу кредитів, а в якості гарантійних внесків вносилися кошти від однієї до 6000 гривень", - повідомили в прес-службі.

За даним фактом відкрили кримінальне провадження. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років.