У серпні і на початку вересня під час ротації через відсутність квитків українським військовим довелось їхати у тамбурах потягу "Київ — Костянтинівка". Про це повідомив громадський активіст Роман Давиденко на своїй сторінці в Facebook.

"Є наказ, а значить, прибути у частину вчасно потрібно за будь-яку ціну, хоч на даху потягу. Якщо не прибудеш, то отримаєш дисциплінарне покарання від командира. Провідники, користуючись ситуацією, продавали місця в тамбурі від 200 до 350 гривень", — повідомив Давиденко. Цю інформацію підтверджує боець АТО Юрій Махненко, в якого за проїзд в тому ж поїзді вимагали 350 грн. "З нас здерли 350 грн. на тому ж потязі, в касі і комендатурі квитків немає, сказали прямо - говорити з провідниками. Ось ціна проїзду у провідника з відпустки в АТО".

Читайте також: "Динамо" організувало благодійний аукціон для допомоги бійцям АТО

Активіст також наголосив, що для учасників АТО не передбачено пільгових місць або додаткових вагонів. Зазначимо, квиток з Києва до Костянтинівки вартує близько 100 грн.

Обурені користувачі соцмережі у коментарях повідомили про аналогічні випадки. Так, Юрій Соломон зі Львова, пише що власник автобуса вимагав з бійців АТО, які їхали на ротацію, 24 тис гривень.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

"Ми як виїзжали також на першу ротацію, до нас приїхав автобус, він запросив 24000 грн, або інакше він не поїде. А що ж ми мали робити? Всі хочуть до батьків, до рідних, почали шукати гроші і поїхали", - пише Юрій.