Верховна Рада затвердила зміни до державного бюджету на поточний рік, збільшивши фінансування українського кіно на 100 мільйонів гривень. Їх вніс Кабінет міністрів.

Про це повідомив голова Державного агентства з питань кіно Пилип Іллєнко на свої сторінці у Facebook.

Зокрема, в пояснювальній записці до законопроекту йдеться про збільшення витрат на створення та розповсюдження ігрових і документальних фільмів патріотичної тематики на період 2015-2016 років.

Держагентство з питань кіно планує цього року укласти контракти, а також запустити у виробництво як мінімум три нових повнометражних ігрових фільми.

У державному бюджеті на 2015 на кіно виділялося 75,5 мільйонів гривень. Це в чотири рази менше, ніж просило Держкіно для закриття старих і початку нових проектів.

Популярні новини зараз
Такі платіжки тільки в кошмарах сняться: скільки віддамо за газ і світло цього літа Українцям виплатять чималу компенсацію: гроші надходитимуть три місяці ПриватБанк заблокував рахунок: що треба робити відразу Стане вибір між їжею та водою: на українців чекає новий удар по кишені
Показати ще

Читайте також: На кінофестивалі в Ізраїлі покажуть фільми Сенцова и Параджанова

При цьому члени уряду, Держкіно та народні депутати заявляють, що шукають для фінансування українського кіно альтернативні джерела.

Народний депутат Микола Княжицький виступав з ініціативою запровадити спеціальний збір на розвиток українського кіно. Його мали б сплачували провайдери, дистриб'ютори і телеканали.

Проте пізніше від цієї ідеї відмовилися і розробили новий проект закону "Про державну підтримку кінематографії в Україні". В ньому, зокрема, пропонується фінансувати українське кіно за рахунок акцизів та лотерей.