Міністерство внутрішніх справ України подало клопотання в Печерський райсуд Києва про арешт Олександра Кацуби, сина народного депутата Володимира Кацуби.

Слідчі МВС мають докази зловживання ним службовим становищем на посту заступника голови правління НАК "Нафтогаз України", пише Тиждень.

За даними слідства, Кацуба оплатив компанії "Універсальне комерційне товариство", яка має ознаки фіктивності, 285 млн грн за виконання робіт з сейсмологічної розвідки.

Сина нардепа також звинувачують у махінаціях з 3,4 млрд кубометрів газу, що належать НАК "Нафтогаз України", вартістю 12 млрд грн.

Читайте також: "Нафтогаз" скоротив збитки в сім разів

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Згідно з клопотанням МВС, Олександру Кацубі загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років.

Зараз він є депутатом Харківської міськради.

Раніше Олександра Кацубу та його брата Сергія звинувачували у махінаціях при закупівлі бензину для "Нафтогазу" на суму 400 млн грн. Сім'ю Кацуба також пов'язують з купівлею в 2011-2012 роках так званих "вишок Бойка".