Національний банк України розповів, які купюри є найпопулярнішими серед фальшивомонетників.

Як повідомила прес-служба НБУ, переважна кількість вилучених з обігу підроблених банкнот гривні припадає на банкноти трьох номіналів - 50, 100 та 200 гривень.

З банкнот іноземної валюти найчастіше підробляють 100 та 200 євро і 100 доларів.

"Українська гривня має високий рівень захисту від підробок. Наявні на банкнотах гривні елементи захисту дозволяють гарантовано виявляти підроблені грошові знаки як під час автоматизованого оброблення готівки з використанням спеціального обладнання, так і при уважному візуальному контролі", - сказано у повідомленні.

В Нацбанку відзначають, що підроблені банкноти гривні виготовляють з використанням копіювальної або комп'ютерної техніки, зокрема струменевих та лазерних принтерів і, якщо просто уважно роздивитися банкноту, можна одразу відрізнити підробку від справжньої.

Популярні новини зараз
Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Будете робити це перед працівниками ТЦК – сядете на 8 років: українців суворо попередили
Показати ще

Читайте також: Фальшивомонетники на Донеччині друкували гривні в гаражі (фото)

За даними НБУ, у 2012 році на 1 мільйон штук справжніх банкнот гривні припадало близько 4,1 підроблених банкноти, у 2013 році - 3,5, у 2014 році - 3. За підсумками 9 місяців 2015 року показники такі ж, як і минулого року.

У країнах Європейського Союзу за підсумками 2012 року кількість підроблених банкнот євро становила 35 на мільйон, у 2013 році - 43, у 2014 році - 48.