Близько 250 осіб влаштували мітинг біля будівлі Конституційного суду в Києві.

Сьогодні судді можуть скасувати закон про люстрацію українських чиновників. Активісти виставили апаратуру, з якої гучно висловлюються проти визнання окремих норм відповідного закону неконституційними.

"Ми вимагаємо люстрації у всіх органах влади. Українську владу треба очистити від колишніх корупціонерів і хабарників. Майбутнє нашої батьківщини залежить від представників нової влади, які проведуть необхідні реформи. Це неможливо без чистої совісті політиків. Хочу зазначити, що наш мітинг мирний, порушувати громадський порядок ми не збираємося. Закон про люстрацію не може бути скасований, це крок назад, а ми повинні рухатися тільки вперед ", - повідомив "Знай" активіст Руслан.

Читайте по темі: Президент та генпрокурор саботують люстрацію

Також в акції беруть участь активісти Автомайдану. Так, біля суду стоять 7 автомобілів з їх прапорами. У той же час недалеко від будівлі суду стоять 6 автобусів з правоохоронними органами.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Нагадаємо, що сьогодні Конституційний суд розгляне скасування закону "Про очищення влади", який прийнятий парламентом 16 вересня 2014, введений в дію через місяць.