Для наших шанованих читачів, які виховують дітей дошкільного віку, є дуже пізнавальні новини. Так, данська письменниця та громадський діяч, популяризатор датського способу виховання дітей Ібен Сандал поширила у своєму блозі відео з дитячого майданчика у саду Данії.

Про це стало відомо завдяки повідомленню Ібен Сандал у мережі Instagram.

Виховання в дитсадку Данії, скріншот: YouTube
Виховання в дитсадку Данії, скріншот: YouTube

Запис вона підписала такими словами:

"Люблю це! Гра і стрибки у бруді - це більше, ніж просто розвага - це важливо для сенсорного розвитку дітей. Коли діти порається в бруді, вони задіяють усі органи почуттів: дотик, зір, нюх і навіть звук.

Популярні новини зараз
Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Усього 30 гривень, і ти на зв'язку: у Vodafone підказали, як можна заощадити Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги
Показати ще

Від відчуття хлюпання між пальцями до землістого аромату, що наповнює повітря, бруд пропонує багатий сенсорний досвід, який неможливо відтворити у приміщенні. Дозвольте їм зануритися в безлад і радість гри з брудом - їхні органи чуття подякують за це!", - пише Ібен.

У коментарях до відео більшість батьків, які є жителями скандинавських країн, підтримують такі ігри у дворі. Кажуть, що аналогічне спостерігали у Норвегії, Фінляндії та Ірландії. Щоправда, дехто турбується про вплив таких забав на здоров'я дітей.

Виховання в дитсадку Данії, скріншот: YouTube
Виховання в дитсадку Данії, скріншот: YouTube

healingforestmassage: Таким чином ви будуєте міцну імунну систему ПРИРОДНИМ способом!!! Я робив це в дитинстві, і досі ніколи не хворію!

kristinknutsdatter: Це також і норвезький спосіб виховання

neopaul7: Там дуже багато бактерій, і якщо ви отримаєте таку потужну бактерію, як амеба, вона знищить дитину швидше, ніж лікар зможе зрозуміти, що не так

rhymerjohn: @neopaul7 амеба – це не бактерія! Просто кажу! Гра із землею - це чудовий спосіб створити хороший імунітет та зменшити ймовірність алергії.

ciaralouhayes: Те саме в Ірландії!

thewanderingserb: Ви просто зачекайте, поки вони проковтнуть трохи цього огидного бруду і заразляться глистами

silver2salt: Це називається: Вирощувати вікінгів!

sbeauty_pmu_laser: Моя нервова система щойно впала

savethekidspodcast: Це дивно! Нехай краще діти забруднюються на вулиці, ніж стають зомбі через екрани смартфонів!

Дуже цікаво, яка думка в українських мам із цього приводу?

Нагадаємо, хто не встиг, той не спізнився: українським школярам повідомили радісну новину про НМТ.

Раніше повідомлялося, зміни у законодавстві: кому необхідно звернутися за допомогою.

Також, підручники ніхто не здає: коли в Україні у 2024 році розпочинаються та закачуються літні канікули.