Мужні українські військовослужбовці невтомно стоять на сторожі державної цілісності на сході країни вже не перший рік. Їх підтримують волонтери, священники, прості українці, підкріпляючи їхні сили та витримку, щоб ті могли вистояти у найвідповідальніший момент.

Кожен з нас може також долучитися допомогою, підтримкою чи добрим словом. Синодальне управління військового духовенства пропонує кілька молитов за українських військовослужбовців.

Морпіхи ЗСУ, фото  Facebook ООС
Морпіхи ЗСУ, фото Facebook ООС

Молитва військовослужбовця

Владико святий, Царю небесний, Вседержителю світу, яким премудро управляєш, Господи наш, що установив єси і стан військовий для оборони держави і вітчизни, до тебе звертаюсь і молю тебе, допоможи мені добре виконувати мої обов’язки і всякі невигоди та прикрості мого стану терпеливо зносити. Дай мені безнастанну пам’ять про ту присягу на вірність Батьківщині, яку я склав, дай мені в моєму серці любов і щире прив’язання до нашого українського народу, безумовний послух добрим і справедливим наказам командирів, який у кожній справі є так потрібний. Дай мені, Господи Ісусе Христе, ніколи не забувати про твій пресвітлий приклад служіння, покори, доброти й любові. Хай він завжди просвічує мене, щоб у дусі твоєї науки я поводився з усіма, а передовсім із моїми товаришами. якщо б коли, Господи, я дослужився до вищого чину, тоді охорони мене від гордості, нелюдяності та невиправданої суворості супроти моїх підлеглих. Пам’ять про тебе, Господи, пам’ять про марноту цього світу, про смерть, що її кожної хвилини можу зазнати, пам’ять про правду, що людина є прахом, але сотворена на твій образ та подобу нехай ніколи мене не покидає, а спонукає до життя чесного, побожного в моєму стані, до приязного ставлення до інших людей. нехай найсвятішими будуть мені передовсім твої накази, ангел-хоронитель нехай оберігає мене, щоб я не зійшов з дороги твого святого закону, нехай охороняє мене від безбожного і розпусного життя, допомагає мені заслужити твоєї святої ласки. Якби раптом наказ очільника моєї держави за твоєю волею, Господи, покликав мене до справедливого бою проти ворогів України, тоді, о добрий Боже, запали моє серце відвагою і хоробрістю вірного слуги твого. Будь нам тоді заступником, охоронцем, визволителем і даруй перемогу. Нехай думка, що я борюся за дорогу Вітчизну, стою зі зброєю в обороні справедливості, кріпить мої сили і підтримує мій дух. а якщо б я життя своє мав віддати на полі бою, тоді, о Господи премилосердний, не залиши мене в годину смерті, подай мені ласку і прости мені всі відомі й невідомі гріхи мої. Прийми тоді мою душу і даруй мені Царство небесне. Амінь.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Молитва офіцера

Боже і отче Господа нашого Ісуса Христа, вислухай, благаю, молитву за всіх моїх підлеглих. Дозволь мені бути сповненим духом Христовим у всіх моїх зусиллях і в усіх наказах, з якими звертаюся до тих, кого мені довірено.

Просвіти мій розум присутністю твого святого Духа, щоб усі рішення, що їх я приймаю, відповідали твоїй святій волі та загальному добру.

Всемогутній і милостивий Боже, благослови мене на віддану службу моєму народові, бо ти – Бог, що милує і спасає. Амінь.

ООС, фото Facebook
ООС, фото Facebook

Молитва під час бойових дій

Преблагий Господи Ісусе Христе, образе згоди і спокою! У покорі припадаю перед тобою і молю тебе: відверни від нас нещастя та недолю теперішньої війни; утихомир незгоду і ненависть володарів, що нині супроти себе неприязно стоять. Поєднай їхні серця дружньою любов’ю і бажанням справедливості, щоб за їх прикладом нині між собою ворожі народи, як твої діти, огорнули себе щирою любов’ю, жили мирно і в згоді на цій землі і стали достойними тебе тут і в Царстві небесному величати. Амінь.

Молитва перед боєм

Боже, Володарю життя і смерті, ти від дитинства дотепер охороняв мене і зберігав від усякого зла. твоя мудрість і доброта відлічили час мого життя. ти моя надія і допомога, в твої руки віддаю життя своє. Молю тебе! Дай мені сили в боротьбі, мужності й чесності, як належить доброму воїну. Дай нашим командирам мудрість військову, вінчай їхні наміри великим успіхом, дай моїм товаришам відвагу й хоробрість, а всьому нашому війську – славну перемогу!

Під твоєю охороною, всемогутній Боже, нічого не боюся і уповаю на волю твою святу. Амінь.

ЗСУ, фото Facebook
ЗСУ, фото Facebook

Молитва матері військового

У Твої руки, Боже, поручаю сьогодні всіх тих, хто стоїть на захисті миру та добробуту нашої Вітчизни. Дозволь їм завжди відчувати твою близьку присутність у щоденних клопотах військової служби. Дай їм відвагу бути сміливими визнавцями віри у Христа розп’ятого та воскреслого і мужньо боротися під його стягом проти гріха та всілякого зла.

Почуй, Господи, молитву матері та захисти цих дітей твоїх щедрою небесною благодаттю, щоб вони, охоронені від усякого зла, могли постійно сповнятися святим твоїм Духом, аж доки не досягнуть порогів твого небесного Царства.

Підтримай обтяжених, підніми пригноблених, розвесели засмучених, зціли недужих, просвіти заблуканих, вічний упокій даруй, Господи, тим, які вже відійшли від нас. Бо ти – Бог, який милує і спасає. Амінь.

Пресвята Богородице, Мати Христа і Мати Церкви, почуй сьогодні мольбу серця матері, яка до тебе прибігає.

Прийми під свою ласкаву опіку синів і дочок твоїх, які служать справі миру та захисту Вітчизни, покрий їх своїм омофором, захисти від грішних задумів лукавого, допомагай їм вистояти під час спокус, щоб вони ставали переможцями гріха та гідними воїнами Христовими. Неустанно заступайся за них, всеблага Діво Маріє, перед сином твоїм, Господом нашим. Випроси їм здоров’я тілесного та прощення всіляких провин, духовної радості та сили. Бо ти – Мати Христа, Царя і Бога нашого, наша заступниця та ласкава розрадниця.

Молитва дружини військового

Всемилосердний вічний Боже, ти, що з двох твориш одне ціле і не баришся благословляти подружжя твоїми щедрими благодатями, я, твоя смиренна слугиня, здіймаю сьогодні свої руки як свідчення вірної любові в молитві за чоловіка, що ти мені його дарував. охорони його від усяких небезпек душі і тіла, допоможи мені бути опорою в усіх щоденних випробуваннях його служби. Господи, нехай ворог ніколи не розлучить нас своїми підступними задумами, щоб нашою вірністю одне одному ми завжди залишалися щирими свідками твоєї невичерпної любові до людської сім’ї.

Воїни-десантники, facebook.com/pressjfo.news
Воїни-десантники, facebook.com/pressjfo.news

Нагадаємо, безстрашний воїн ЗСУ отримав "бойове хрещення" просто на День Незалежності: "Ціла батарея артилерії...". Він вважає, що це справа для справжніх чоловіків.

Як повідомляв портал "Знай.ua", після Нового року хліб для українців стане "золотим": скільки коштуватиме буханець. Хліб в Україні подорожчає на початку 2021 року

Також "Знай.ua" писав, крилаті піхотинці ЗСУ підкорили небо: в ООС показали дивовижні кадри. Воїни-десантники продовжили виконувати планову програму стрибків з парашутом