Зараз на сторінці Міністерства внутрішніх справ України з'явилася інформація про сьогоднішню історію від другої Галицької бригади Національної гвардії, яка дуже корисна, щоб подумати про проживаючу мить у вирі життя.

"Не чекати, коли до тебе постукають" — йдеться в публікації, що саме з такої позиції капелан отець Андрій Сіданич підходить до свого служіння. Необхідно йти і діяти, Слухати, підтримувати і говорити.

Отець Андрій Сіданич, фото: Facebook
Отець Андрій Сіданич, фото: Facebook

"Є певна специфіка праці з тими, хто вперше переступив поріг військової частини. Потрібно розуміти, що хлопці мають певний стрес і тоді я відчуваю, що до них потрібно бути ближче, поговорити, допомогти зняти напруженість. Вони хочуть відразу отримати позитивний досвід. І цей досвід їм можуть дати капелани, психологи, старші товариші офіцери. Дуже важливо знайти час, терпіння і любов до тих, у кого військова служба тільки починається. Я намагаюся їм показати, що їхня служба – це спільне наше життя на цей відрізок часу. Ми повинні бачити в них не просто військових, а членів великої родини", — говорить Андрій Сіданич.

Капелан (МВС України), скріншот: Facebook
Капелан (МВС України), скріншот: Facebook

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Капелан розповідає, що бувають випадки, коли новоприбулі строковики неохоче розмовляють зі священнослужителем, так як до церкви не ходили і не цікавляться цим. Твердих відмов не було, за словами чоловіка, проте були люди, які відзначають, що далекі від релігії.

"Кожен строковик, який приходить в армію, набуває якийсь свій досвід. І цей досвід в більшості позитивний. Дуже часто приходжу саме тоді, коли строковики звільняються в запас. перед тим, як командир їх дякує за службу, я завжди по кілька хвилин спілкуюся з кожним і завжди роблю спільне фото на пам'ять. Майже всі кажуть мені, що військова служба зробила їх більш терплячими, допомогла зміцніти і навчила бути твердими до обов'язків, які вони повинні виконувати. Вони зізнаються, що військова служба навчила їх відповідальності за себе, і бути один-за-одного", — додав він і зізнався, що в першу чергу намагається для кожного стати другом.

Капелан (МВС України), скріншот: Facebook
Капелан (МВС України), скріншот: Facebook

Отець Андрій Сіданич заявляє, що необхідно йти і стукати самому, не чекаючи, поки до тебе постукають.

Нагадаємо, до лікарень Львова запустять капеланів - даруватимуть хворим віру, поки медики ставлять крапельниці

Як повідомляв "Знай.ua", пройшов підвали-катівні путінських найманців: отець Діонісій розповів, як став капеланом

Знай.ua писав: "Вони повинні бути впевненими, що отримають допомогу": як працює мобільний центр психологічної підтримки на Донбасі