Покарання вимагали 58 нардепів

Два тижні тому на одному з січневих пленарних засідань член депутатської групи "Партія "За майбутнє" Сергій Рудик назвав нардепа від "Слуги Народу" Мар'яну Безуглу "дівчинкою, якій 32 роки". Після цього порівняв її виступ на тему реформи СБУ з виступом нардепа попереднього скликання Ірини Сисоєнко, яка, за його словами, "дупля не різала в медицині". Ці слова викликали протестну хвилю серед десятків нардепів. Сьогодні в сесійній залі відбулися "розбірки". Подробиці дізнавалися Знай.ua.

Сергій Рудик - фото з Фейсбук (С.Рудик)
Сергій Рудик - фото з Фейсбук (С.Рудик)

Заява від 58 депутатів: "Позбавити права"

Профільна комісія рекомендувала покарати народного депутата Сергія Рудика позбавленням права присутності на пленарних засіданнях.

"10 лютого Регламентний комітет розглянув заяву першого заступника голови фракція "Слуга Народу" Олександра Корнієнка і інші 58 підписів, в яких йшлося про висловлювання народного депутата Рудика під час пленарного засідання 28 січня. Комітет прийняв рішення рекомендувати Парламенту без обговорення прийняти рішення про позбавлення Рудика права брати участь в 5 пленарних засіданнях", - зазначає Голова Комітету з питань регламенту, депутатської етики та організації роботи Сергій Кальченко.

Мар'яна Безугла - фото з Фейсбук
Мар'яна Безугла - фото з Фейсбук

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Разом з тим, як повідомив Сергій Кальченко, лунає чимало думок про те, що дане рішення Комітету було прийнято з порушенням процедурних вимог.

"В обговоренні і голосуванні брали участь 6 членів Комітету – більше половини від складу, кворум був. "За" прийняття цього рішення проголосувало 4 народних депутатів. Тому це рішення прийнято в повній відповідності до регламенту і Закону про комітети", - відзначив Голова Комітету з питань регламенту, депутатської етики та організації роботи.

Верховна Рада - фото ВРУ
Верховна Рада - фото ВРУ

Голосування провалено: "Нефаховість не має статі"

В свою чергу, Сергій Рудик прокоментував події, що відбулися 28 січня.

"Я назвав двох зі своїх колег – одну з цього Парламенту, другу з попереднього – людьми, які не мають відповідної освіти, не мають досвіду в сферах, які вони пропонують реформувати. Але комусь дуже захотілося поговорити на тему, що "дівчинка, якій 32 роки" – це величезна образа для української жінки. Якщо колеги так вважають, перепрошую. Але непрофесіоналізм, нефаховість, невігластво на мають статі", - відзначив нардеп.

Сергій Рудик - скріншот
Сергій Рудик - скріншот

Та, попри рекомендації Комітету і звернення майже 60 депутатів, голосування за запропоновані "санкції" провалилося. "За" віддали голоси лише 195 парламентарів.

Голосування - скріншот
Голосування - скріншот

Тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.