В Україну йде потепління,однак про настання весни ще рано говорити. Адже зима ще триває, і до астрономічної та кліматичної весни далеко.

У суботу, 20 лютого, в Україні буде переважно сонячною та потеплішає. У більшості регіонів стовпчики термометрів показуватимуть або плюсову температуру, або "танцбватимуть" біля 0 градусів. Про це повідомила Наталка Діденко на своїй сторінці у Facebook.

За прогнозами синоптика, у західних областях та у південній частині України вдень слід очікувати +1… +5 градусів. А на Закарпатті доходитиме й до +7 градусів.

На решті території протягом дня прогнозують від 0 до -5 градусів морозу. У північних та північно-східних областях – місцями до -8 градусів.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Попри потепління подекуди падатиме сніг. Так, зранку на заході та подекуди на південному заході може сніжити. Крім того, несуттєві снігові опади можуть торкнутися північних і східних областей. В інших регіонах – без істотних опадів, антициклон домінуватиме.

У Києві 20 лютого також буде без істотних опадів. У столицю йде потепління.
Попри те, що найближчої ночі ще буде мороз, до -13-15 градусів, вже у суботу вдень стовпчики термометрів показуватмуть від 0 до -2 градусів морозу.
Надалі потепління посилиться.

Схожі прогнози і в Українському гідрометцентрі. Тут синоптики також не прогнозують опади. Лише можливий помірний снігна Правобережжі. Також обіцяють несуттєву хмарність в усіх областях.

Вдень температура коливатиметься від -5 на північному сході до +3 на заході. Водночас на півдні та сході країни – окремі пориви вітру 15 - 20 метрів за секунду. Загалом вітер дутиме у південно-західному напрямку зі швидкістю 5 – 10 метрів за секунду.

Нагадаємо, синоптики дали прогноз погоди в Україні на лютий 2021 року

Як повідомляв портал Знай.ua, синоптики прогнозують в Україні аномальну зиму.

Також Знай.ua писав, для людства найближчі п'ять років стануть найспекотнішими за весь період спостереження.