На одній зі сторінок в Instagram з'явилася інформація про те, що зараз потрібно робити людям, які ведуть незареєстровану підприємницьку діяльність.

Адже державна податкова інспекція використовує непрямі методи перевірки-моніторинг соціальних мереж (постів і Stories блогерів, а також контрольні закупівлі в інтернет-магазинах, що надають клієнтам свої особисті карти). За результатами отриманої в установленому законом інформації податкової виявлено факти про порушення податкового законодавства та здійснення незареєстрованої підприємницької діяльності.

"Що вимагає податкова в такому випадку: 1️ ⃣ письмове пояснення щодо провадження господарської діяльності: 2️ ⃣ договори, на підставі яких вела діяльність 3️ ⃣ банківські виписки увага! 🆘за картковими рахунками🆘 з моменту відкриття!!! Цей перелік не вичерпний. ⠀ 🔴 У разі ненадання протягом 15 днів відповідної інформації - після закінчення карантину будуть вжиті заходи з проведення позапланової перевірки!", - йдеться в публікації.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Представники Instagram-аккаунта з юристами, бухгалтерами та ін. надавали раніше інформацію про ймовірність настання подібних податкових заходів. Однак зараз надається два варіанти-або закривати бізнес, або реєструвати ФОП. Якщо був обраний другий пункт, то рекомендується подати декларацію про майновий стан і доходи за минулий рік, а також сплатити відповідний податок.

Нагадаємо, податки для заробітчан: скільки знімуть з українців, які поїхали за "хорошим життям"

Як повідомляв "Знай.ua", водіям "євроблях" готують сюрприз: 1000 євро і ти вільний

Знай.ua писав, технічний "развод": за що ми платимо, купуючи побутову техніку