В ООС розповіли дивовижну історію про 50-річного захисника України родом з Донецька.

Детальніше про це пресслужба написала в Facebook.

Валерій Валерійович раніше працював у правоохоронних органах, проте вже більше трьох років захищає рідну Україну на Донбасі. Військовослужбовець є уродженцем Донецька, де зараз у нього залишилася старенька мати. Валерій розповів, що з 2014 року він намагався потрапити в армію на службу, проте у військкоматі лише записували його дані і на цьому все закінчувалося.

50-річний захисник заявив, що його квартира знаходиться неподалік від Донецького аеропорту, і коли в травні 2014 там почалися бої, він і його патріотичні товариші очікували, коли українські війська увійдуть в місто і "викинуть ту всю нечисть". Валерій з друзями були готові підтримати українців, однак, у нього не вийшло.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

Тоді він зібрав речі, взяв сім'ю і на автомобілі відправився в Маріуполь. Там він придбав житло і відразу ж влаштувався на роботу.

"І знову рушив до військкомату. Не зразу, але згодом його все ж таки призвали на службу і направили до однієї з механізованих бригад", - зазначено в повідомленні.

На сьогоднішній день Валерій зі своїми товаришами по службі утримує позиції в Луганській області і мріє колись повернуться в рідний Донецьк. Він розуміє, що це станеться, проте не скоро.

" Але саме так і буде – ми увійдемо у Донецьк, вірю в це, і хочу бути серед тих, хто перший ступить на землю рідного міста", - каже Валерій Валерійович.

Нагадаємо, що путінські окупанти обстріляли мирні будинки на Донбасі: воїни ЗСУ відповідають без коливань

Як повідомляв портал Знай.uа, дівчинка виконала гімн України і показала, як жителі Краматорська вірні батьківщині.

Також Знай.uа писав, що президент Зеленський і перша леді вшанували подвиг Героїв Небесної Сотні.