З нового закону про мобілізацію в Україні, який діє вже кілька місяців, виникають питання щодо можливості призову чоловіків старше 50 років. Наразі максимальний вік для мобілізації в Україні становить 60 років, а можливість служби після 50 років не змінюється.

Згідно з актуальним законодавством, максимальний вік для військових різних категорій варіюється: до 45 років для рядового складу та молодших офіцерів, до 50 років для старших офіцерів, і до 60 років для вищого офіцерського складу та резервістів.

Мобілізація в Україні. Фото: Youtube
Мобілізація в Україні. Фото: Youtube

Для військовозобов'язаних та резервістів граничний вік служби – 60 років. Мобілізації підлягають особи віком від 25 до 60 років. До 25 років мобілізація можливе лише за власним бажанням, після 25 років – примусово.

Чоловіки, які досягли 60 років, не підлягають мобілізації, але можуть продовжити службу за власним бажанням за наявності висновку військово-лікарської комісії.

Популярні новини зараз
В Україні готують новий реєстр чоловіків: що зміниться у військовому обліку Ірина Сопонару з "Жіночого кварталу" зізналася, скільки тисяч доларів їй потрібно щомісяця для себе: "Це прикро" Українцям пообіцяли велику індексацію пенсій: на скільки виростуть виплати "Мобілізувати не можна відпустити": ТЦК отримали терміновий наказ від Міноборони
Показати ще

Реєст військовозобов'язаних, фото: armyinform.com.ua
Реєст військовозобов'язаних, фото: armyinform.com.ua

Мобілізації підлягають військовозобов'язані першої та другої категорій, зокрема ті, хто вже проходив службу або має військовий досвід. Люди з інвалідністю і ті, хто має право на відстрочку, також можуть бути мобілізовані на добровільній основі.

Нагадаємо, не тільки чоловіки, але й жінки: хто не зможе виїхати за кордон з 1 серпня

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що відстрочки від мобілізації більше не буде: кому зі студентів готувати речі

Вам буде цікаво дізнатися повістки поштою: кому ТЦК надішле листа в першу чергу