Кияни просять заборонити злети і посадки літаків вночі в аеропорту "Жуляни".

Відповідна петиція з'явилася на сайті Київради.

"Аеропорт "Жуляни" обслуговує велику кількість рейсів, що робить проживання в зоні транспортного коридору небезпечним і нестерпним. Спочатку аеропорт був побудований по околицях міста, а тепер житловий сектор оточує його з усіх боків. Шум негативно впливає на нервову систему, може призвести до серцево-судинних захворювань, виразкової хвороби, порушення обмінних процесів. Медики відзначають особливо несприятливу дію за рівнем шумів у години відпочинку і передовсім сну, коли повинні відновлюватись сили людини", - написав автор петиції Олена Мельник.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Вона зазначає, що зараз літаки пролітають над житловими будинками, дитячими садками і школами. При цьому у європейських країнах діють норми на шумове забруднення.

Петиція за два дні набрала майже 90 голосів підтримки. Для голосування залишилося ще 88 днів.

Авіакомпанія Wizz Air, починаючи з зимового розкладу 2018/2019, припинить виконання польотів з польського Любліна до Києва. В системі онлайн бронювання на сайті лоукостера відповідні рейси після 24 жовтня відсутні.

У самій авіакомпанії поки не робили офіційних заяв щодо цього, однак відповідне повідомлення опубліковано на сайті аеропорту Люблін.

У ньому сказано, що про прийняте угорським лоукостером рішення припинити літати з Любліна до Києва свідчить хоча б про те, що на дати після 24 жовтня квитки на рейси за маршрутом Люблін-Київ-Люблін купити не можна. Хоча зараз перельоти користуються великою популярністю, особливо серед українців.

Нагадаємо, Жулянах розбирають скандальний літак.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа" чиновники Київської міськради та комунального підприємства "Міжнародний аеропорт "Київ" (Жуляни) завдали шкоди бюджету столиці на суму 119 млн гривень.

Також раніше портал "Знай.uа" повідомляв про те, що Wizz Air, починаючи з зимового розкладу 2018/2019, припинить виконання польотів з польського Любліна до Києва. В системі онлайн бронювання на сайті лоукостера відповідні рейси після 24 жовтня відсутні.