"Міняй каштани на гроші: один кілограм за дві гривні", - пролунала нещодавно новина від "Київміськвторресурсів". Гроші, хоч і дрібниця, проте для школярів такий підробіток виявися заманливим, тим більше, що зусиль прикласти потрібно мінімум. Пункти прийому повідомили, який врожай вдалося зібрати цього року та скільки заробили кияни.

Як зазначили організатори, часу на збір каштанів, які можна знайти практично на кожній столичній вулиці, не займає багато - один каштан в середньому важить 20-30 грам, а особливо великі всі 50.

Кияни поділились цьогорічним досвідом здачі каштанів, - пише "kp.ua".
За словами людей, з ходу здати дари природи не вийшло. Хоча ми озброїлися картою пунктів прийому з сайту "Київміськвторресурсів".

На вході приймального пункту людей зустрів суворий дядько років 45 на ім'я Анатолій. Робота у нього кипить: сортує пляшки, вишукуючи бій. Мішків з каштанами не бачити.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

каштани

"Ой, та ви знаєте, про каштани часто запитують. Іноді по кілька чоловік за день. Всі чули, що за кіло дають дві гривні. Сам хотів би знати, але нам розпорядження про прийом не надходило. Сусідні в районі точки каштани теж не беруть", - заявляє він.

плоди каштана

При цьому пункт прийому, засловами Анатолія, працює офіційно.

Наступну точку прийому вдалоя відшукати біля метро "Дорогожичі". Там все ж побачили мішки з каштанами.

"За місяць зібрали трохи більше 700 кілограм. Бажаючі є. Бувало, один чоловік міг принести 30-40 кг. Але раніше все-таки носили більше і охочіше", - розповідла приймальниця вторсировини Валентина.

На питання, як знайти працюють пункти прийому, жінка порадила дивитися в інтернеті зазначені на карті адреси офіційних пунктів. Хоча тут же й визнала - не всі з них працюють. Приймальників не вистачає: зарплата не дуже, а робота не з легких.

На питання, навіщо місто збирає плоди каштана, жінка зазначила, що вони підуть на виробництво косметики чи ліків.

Нагадаємо, у вересні анонсували початок прийому каштанів. За один кілограм обіцяли по 2 гривні. По всій столиці відкрили понад півсотні пунктів, куди можна принести плоди.

Як повідомляв портал Знай.ua, у Гройсмана осоромились мізерними цифрами про зарплати українців.

Також Знай.ua писав про те, що киян потішили підвищенням середньої зарплатні.

Дивіться: Чим корисний кінський каштан