Фахівці наразі не рекомендують купатися одразу на декількох київських пляжах.

Кияни та гості столиці ризикують піддати своє здоров'я серйозному випробуванню в тому випадку, якщо вирішать скупатися, повідомив портал «Укрінформ».

Кілька останніх тижнів українців радує по-справжньому спекотне літо. Знемагаючи від спеки, багато людей вирушають у свої вихідні дні на столичні пляжі, які різноманітні і доступні для всіх бажаючих. Втім, медики просять не заходити у воду без зайвої необхідності, адже багато пляжі можуть виявитися небезпечними для здоров'я.

Фахівці Київського міського лабораторного центру у воді на двох столичних пляжах виявили перевищення індексу ЛКП (лактозопозитивної кишкової палички). Відхилення за бактеріологічними показниками виявлені на пляжах «Веселка» (Русанівська протока) і «Вербний». Проби води відкритих водойм не відповідали нормативам санітарно-хімічних показників на пляжах «Вербний», «Галерний», «Динамо», «Веселка» і «Тельбін».

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Крім цього, на пляжах «Галерний», «Динамо» і «Вир» в даний час проводиться капітальний ремонт. Офіційно пляжний сезон у Києві розпочнеться, коли температура води буде перевищувати +17 градусів, і фахівці зможуть взяти аналіз води. Зараз температура повітря доходить до тридцяти градусів за Цельсієм і вище, проте вода продовжує залишатися досить прохолодною.

Як повідомляв портал "Знай.ua" з'ясувалося, що кошки здатні допомагати хворим і вмираючим.
"Знай.ua" писав, якщо ви щасливий володар кота, то вам напевно буде корисно дізнатися, що він дійсно розуміє своє имя.

Раніше портал писав про топ-10 найбільш рідкісних порід кішок.