Свинка Маргоша, яка проживає у київській квартирі разом із господаркою, стала зіркою соцмереж після публікації відео, де вона гуляє на повідку спальним районом столиці.

Про життя Маргоші розповідає "Вечірній Київ" - журналісти видання побували в гостях незвичайної домашньої улюблениці.

Маргоша мешкає разом зі своєю господаркою Іриною Георгіївною в квартирі однієї багатоповерхівки Солом’янського району столиці.

12 років тому пані Ірині дали маленьке поросятко в’єтнамської породи, щоб погралися діти. Тоді вона була ще зовсім маленької і ніхто не міг уявити, що Маргоша виросте до розмірів 80-кілограмої "пані". Свинку вирішили залишити в родині, адже вона припала усім до душі.

"Воно було таким маленьким, потішним, ніжки були розміром, як мій палець-мізинчик. Запевняли, що це порода — міні і свинка великою не виросте. Ну ми і подумали, що вона спокійно зможе жити в квартирі, — розповідає господарка.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

Спальне місце Маргоші, фото: Вечірній Київ

Але Маргоша несподівано виросла до 80 кілограмів.

"Вона така смішна і дуже розумна. Здається, ніби вона розуміє людську мову. Буває, ходить шукає мене по кімнатах, кличе: „Мам, мам“. А коли знайде, то так радіє. Лагідна, вихована, знає команди — сидіти, лежати, стояти", — розповідає Ірина Георгіївна.

За слухняність свинка отримує сухарики, але її улюблені ласощі — апельсини та банани. Омивають господарі Маргошу вологими серветками, що вона, до слова, дуже любить. Їсть Маргоша небагато — всього півмисочки на день свіжоприготованих овочів та каші.

Двічі на день господарка виводить свинку на прогулянку. До тварини краще близько не підходити, бо вона може вкусити. "Вона мене охороняє і квартиру охороняє краще за собаку", — каже власниця тварини.

Для Марго у квартирі на підлозі зробили окреме спальне місце, а іноді свиня займає і увесь диван.

Нагадаємо, мандрівник з Прикарпаття Мирон Мірецький пересувався по гірському масиву Горгани, де зустрів двох рисей фото яких опублікував на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Також портал Знай писав, що набережну Ужгорода облюбували білосніжні красені - в теплі краї не заманиш.

Також портал Знай писав, що Дмитро Комаров зі Світу навиворіт знайшов "короля змій" і пробрався на ферму на даху хмарочоса.