В понеділок, 26 квітня, столичний градоначальник Віталій Кличко взяв участь у церемонії покладання квітів до меморіального комплексу "Пам’ятник жертвам Чорнобильської катастрофи" у Святошинському районі.

Мер Києва отримав нагороду "Народний герой Чорнобиля" за допомогу в спорудженні меморіального комплексу та за постійну соціальну підтримку героїв-ліквідаторів і членів їхніх родин, повідомили у пресслужбі КМДА.

"Сьогодні ми вшановуємо пам’ять ліквідаторів страшної аварії світового масштабу. Людей, які ціною власного здоров’я і життя боролися із наслідками техногенної катастрофи, що сталася 35 років тому в Чорнобилі. Понад 600 тисяч людей тоді взяли участь у ліквідації аварії – боролися з вогнем і розчищали завали.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

Київ одним із перших долучився до ліквідації наслідків катастрофи. Його рятувальники були задіяні на всіх роботах. І столиця стала тоді новою домівкою для тисяч людей, яких відселили з Чорнобильської зони. Ми повинні пам’ятати тих, хто захистив нас від смертельної загрози", – заявив Кличко.

Він зазначив також, що багато ліквідаторів загинули від тієї дози опромінення, яку отримали на ЧАЕС. Хтось втратив близьких у цій трагедії. А більшість тих, хто вижили, мають проблеми зі здоров’ям.

Нагадаємо, що знаходиться всередині саркофага ЧАЕС: дивовижні кадри через 35 років після вибуху

Як повідомляв "Знай.ua", помер Анатолій Дятлов з "Чорнобиля" HBO: акторові було 55 років

Знай.ua писав, в заповіднику "Асканія-Нова" знайшли десятки загиблих птахів: "Люди непорядні..."