Карантин через пандемії коронавіруса змусили понад 90 країн світу закрити свої кордони для іноземців. Однак деякі країни вже замислюються над тим, щоб влітку приймати іноземних туристів і сезонних робітників.

Уряд Грузії розповів про те, що кордони для туристів вони готові відкрити вже з 15 липня. У той же час у Туреччині розробили цілий план відпускного сезону з урахуванням всіх протиепідемічних правил.

Внутрішні кордони з 15 травня відкриють країни Балтії. Громадяни Латвії, Литви та Естонії зможуть подорожувати. Іноземцям з інших країн поки відпочити в країнах Балтії буде складно, так як їм після прибуття в ці країни доведеться провести два тижні на обсервації.

Туризм, скріншот: YouTube
Туризм, скріншот: YouTube

В Чехії громадянам дали дозвіл на подорожі і дозволили подорожувати всередині країни. При цьому всі, хто в'їжджає в Чехію з інших країн, зобов'язані пройти 14-денний карантин, а також надати документ, який підтверджує наявність антитіл до COVID-19.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

В Італії можливо влітку буде розвиватися внутрішній туризм, а туристичний сезон для іноземців в уряді збираються відкрити не раніше, ніж восени.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, коли варто планувати відпустку? Туроператори назвали терміни.

Як повідомляв Знай. ua, Туреччина відкриє двері для українських туристів, названі терміни.

Також Знай. ua писав, що відпустку не скасовується, але змінюється – де українці зможуть відпочити цього літа.