Народний депутат від "Слуги народу"запропонувала заблокувати месенджер Telegram через поширення в ньому нібито сумнівної та злочинної інформації.

З такою пропозицією виступила нардепка від провладної фракції Вікторія Підгорна, про що повідомила на своїй сторінці в Facebook.

"Друзі, є питання. Як ви ставитеся до ідеї закриття Телеграму - враховуючи його бекграунд, так би мовити? Чому ОК (соцмережа "Однокласники" - ред.), ВКонтакті закриті, а Телеграм квітне й поширюється, хоча часто використовується у сумнівних, а іноді й злочинних цілях?", - написала Підгорна.

Нижче нардепка прикріпила посилання на статтю з сайту швейцарського уряду, в якій зазначається, що свобода в інтернеті загрожує демократії європейських держав.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

В коментарях її підтримала екс-нардеп від партії "Самопоміч" Ганна Гопко. Вона переконана, що Telegram необхідно заборонити в Україні рішенням РНБО, через те, що він становить загрозу національній безпеці країни.

"Закрити й не панькатися! Це вимога нацбезпеки. І разом з ним ще й кремлівські канали. Рішенням РНБО. І не слухати "гідбридних" західних аля-аналітичних центрів, які будуть розповідати про цензуру, обмеження свободи слова. Роз'їдання мізків кремлівськими наративами треба зупиняти. Кремлівські пропагандистські ресурси за деякими показниками гірші за танки, які вбивають людей", - зазначила Гопко.

Однак, більшість користувачів розкритикували таку ідею. Проти неї, зокрема, виступив громадський діяч Сергій Яригін:

"Депутат ВР Вікторія Підгорна запропонувала рецепт боротьби - заблокувати Telegram в Україні. Яке чудове рішення проблеми! Тепер чекаємо пропозицій щодо блокування Фейсбуку, Твіттера і побудови автономного інтернету. 1984 наближається занадто швидко".

"Вам аби блокувати", "Тільки спочатку залякати людей, як із забороною гуляти в парках", - пишуть користувачі мережі.

Пізніше Підгірна видалила свій пост. Але його скріншоти збереглися.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Instagram заблокував сторінку глави Чечні Рамзана Кадирова

Як повідомляв портал Знай.ua, Дуров оголосив про закриття одного зі своїх найгучніших проектів

Також Знай.ua писав, Facebook раптово видалила популярний додаток Instagram