У вівторок, 2 червня Верховна Рада України прийняла закон, згідно з яким збільшила допомогу при народженні дитини та на утримання при опіці і піклуванні.

Закон вступить в силу вже з 1 липня 2020 року. Зокрема, тепер молоді мами в Україні будуть отримувати 41 280 гривень за кожного народженого малюка.

При народженні першого і кожного наступного дитини допомога від держави становитиме 41 280 гривень. Відразу ж виплатять 10 320 гривень, а решту суми рівними частинами протягом 36 місяців.

сума, що Залишилася буде перераховуватися рівномірними траншами кожен місяць до досягнення дитиною трирічного віку.

З 1 липня 2020 року опікунам виплати на дітей до 6 років стануть 4 647,5 гривень. На дітей з інвалідністю 6 506,5 гривень, а для дітей 6-18 років – 5 795 гривень, а для дітей з вадами – 8 113 гривень.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

Крім того покладаються виплати та опікунам пенсіонерів у віці 80 років і старше, що вимагають догляду за собою. Зокрема, опікуни будуть отримувати по 684 гривні.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, скільки потрібно грошей на вагітність і перший рік життя, інфографіка.

Як повідомляв Знай. ua, у Франківську молода мама кинула недоношеної дитини вагою в буханець хліба.

Також Знай. ua писав, що в уряді вирішили, як будуть платити молодим батькам.