Пакунок маляти, хто не знає – це такий ящик (який, може бути навіть колискою), набитий силою-силенною речей, які необхідні батькам у перші місяці дитинки. Цю коробку видають з 1 вересня 2018 року.

У 2020 році встановлено розмір одноразової допомоги у вигляді "бебі-боксів" для новонароджених. Згідно з прийнятою постановою, вартість одноразової натуральної допомоги "пакунок малюка" складе не більше 5 тис. гривень. Крім того, уряд переглянув порядок надання даного виду соціальної допомоги.

Зазначимо, бюджет-2020 передбачає витрати на програму виплати деяких видів допомоги. Цією програмою передбачені видатки в розмірі 1,6 млрд гривень на "пакунків малюка" для 331 тис. сімей.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Матусі називають один здоровий мінус бейбі-боксів – це одяг. По-перше, він весь в такому окрасі, що вирви око. Це відштовхує. В деяких боксах одяг був більш менш норм. Плюс якість її бажає бути кращою. Поки дехто розпаковує, то відпало кілька застібок. А ще вона вся виготовлена в Узбекистані. Нічого поганого про цю країну не скажу, але чому не в Україні?

Але ж дбайливі батьки не йдуть у пологовий із порожніми руками. Таки одяг купують для малюків завчасно.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, обіцяні бейбі-бокси від Гройсмана виявилися пшиком: українці лютують, обдурили навіть немовлят.

Як повідомляв раніше Знай.ua, список речей, необхідних в перші місяці життя малюка, буде складатися з 25 одиниць: пелюшки, штани-повзунки, чоловічки, шапочки, боді, шкарпетки, термометр для води і тіла, плед-ковдра, рушник, дитячі манікюрні ножиці, крем, рідке мило- шампунь та ін.

А з січня 2019 року планується запровадження поняття найму "муніципальної няні", оплата послуг якої буде частково компенсована з бюджету.