Кабінет міністрів України через погіршення ситуації з Covid-19 в державі скасував проведення пробного Зовнішнього незалежного оцінювання, яке повинно було пройти 15 і 17 червня.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я України Максим Степанов на брифінгу стосовно ситуації з коронавірусом в Україні.

За його словами, 12 червня на позачерговому засіданні уряду було прийнято рішення про внесення змін до постанови, яке регулює карантинні норми в Україні. А відтак, вони унеможливлюють проведення пробного ЗНО.

Максим Степанов, фото YouTube
Максим Степанов, фото YouTube

"Було скасовано проведення ЗНО, пробного ЗНО, яке повинно було відбутися 15 червня", - сказав Степанов.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Водночас Степанов наголосив, що причина такого рішення - погіршення ситуації з коронавірусом. Щодо того, чи пройде основна сесія ЗНО в заявлені раніше терміни (з 25 червня по 17 липня) - Степанов поки не уточнив.

Варто зауважити, що за даними Центру громадського здоров’я, станом на 13 червня в Україні підтверджено 30 506 випадків COVID-19, з них 13 976 одужали, 880 померли. Протягом останньої доби лабораторно підтверджено 753 випадки. Усього захворювання підтверджено у 2244 дітей та 5446 медиків.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, творче завдання на ЗНО 2020 – як правильно донести свою думку та отримати максимум балів.

Як повідомляв Знай.uа ЗНО 2020 не вдасться уникнути нікому – що придумали для випускників.

Знай.uа писав, онлайн-серфінг на уроках — як використання мобільних впливає на навчання школярів.