Заступник керівника Офісу Президента України Юрій Костюк заявив, що в Україні скасували Зовнішнє незалежне оцінювання тільки для тих, хто не бажає його проходити. Точніше, мова йде про школярів, які не мають намір поступати.

Про таке він розповів під час прямого ефіру політичного ток-шоу "Право на владу", яке транслювали на телеканалі "1+1".

За його словами, скасування ЗНО для школярів, які не будуть поступати до університетів, допоможе зменшити кількість інфікованих коронавірусом, який набирає все більших масштабів на території країни.

Фото зі студії

"Наразі ми рухаємося сценарієм мінімізації ризиків. Цього року, враховуючи епідеміологічну ситуацію в країні, є абсолютно логічним, що ті, хто не потребує здачі ЗНО можуть бути звільнені, і це, за підрахунками, скоротить на, можливо, 20-30% кількості саме тих дітей, які мали б проходити Зовнішнє незалежне оцінювання. Водночас ті, кому це потрібно, матимуть змогу це зробити. Більш того, ще й покращити за результатами ЗНО середній бал", - сказав він.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Знай писав, що на Тернопільщині місцеві влади нагадали власникам ресторанів і кафе про карантин.

Як повідомляв Знай.uа Жорсткий карантин в Україні можуть ввести вже з 22 червня, Ляшко озвучив найгірший сценарій

Також Знай.uа писав, у Харкові хочуть посилити карантин, названо умови.