В Україні шахраї "відпрацьовують", нову, а точніше забуту стару схему обдурювання людей. Зловмисники, можливо навіть використовуючи гіпноз, забирають гроші у продавців. Про одну таку шахрайці розповіли на сторінці Київ Оперативний в Facebook. схема така: шахраї купують якийсь недорогий товар і простягають продавцю купюри великого номіналу, беруть здачу, але свої гроші теж забирають і ховають. Можливо, аферисти володіють гіпнозом.

"Увага продавців! Будьте уважні і обережні! Знову активізувалися шахраї, які приходять з великою купюрою (500 або 1000 гривень), купують якусь дрібницю, шукають дрібні кошти, щоб цілими купюрами забрати здачу, далі заговорюють, ховають свою велику купюру і забирають інші. Саме ця шахрайка була помічена на автомобілі", - сказано під відео.

До уваги продавців! Будьте уважні та обережні! Знову активізувалися шахраї, які приходять із великою купюрою (500 або 1000 гривень), купують якусь дрібницю, шукають дрібні кошти, щоб цілими купюрами забрати здачу, далі заговорюють, ховають свою велику купюру і забирають решту. Саме ця шахрайка була помічена на автомобілі #Volkswagen (#FAK328 Lt).

Geplaatst door Киев Оперативный op Donderdag 25 juni 2020

У коментарях до опублікованого відео, українці відреагували на схему шахрайства і відзначили, що такий "розлучення" вже не новина. Один з користувачів нагадав продавцям золоте правило для уникнення таких ситуацій: "кладеш купюру покупця на стіл перед собою, потім даєш завдання, а після вже ховаєш в касу". А ще один користувач розповів, що шахраї можуть використовувати парфуми з феромонами: "закрутилася голова, поплив, втратив на мить розум і – 1000 грн з зп. Мені теж один раз така попалася, з феромонами".

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, українські копи "прогавили" бази даних – клан шахраїв спустошив кишені громадян на сотні тисяч.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що шахраї наживаються на горі дівчини, яка осиротіла після вибуху на Позняках.

Також портал "Знай.ua" писав, що телефонний шахрай обчистив картку тернополянки – 6 тисяч пішли з "заблокованого" рахунку.