У вівторок, 7 липня, у деяких областях України різко погіршиться погода. Українські рятувальники оголосили штормове попередження по Півночі, Центру і частини південних областей. А ось в Укргідрометцентрі заявили, що на Заході країни знову підніметься рівень води.

За інформацією ДСНС України, грози та пориви вітру до 15-20 м/с вдень, 7 липня, доберуться з Заходу до Київської області, північних, центральних, а також Одеської та Миколаївської областей.

Повінь в Карпатах, скрін з відео
Повінь в Карпатах, скрін з відео

"При грозах в окремих районах сильні зливи, град та шквали 17-22 м/с (I рівень небезпеки)", - сказано в повідомленні.

Прес-служба Українського гідрометцентру попередила, що 7-8 липня опадів на річках Карпатського регіону відбудеться підйом води. Рівень підвищиться в таких водоймах:

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

-Прут та Серет на 0,2-0,7 м;

-Річки Закарпаття - на 0,3-1,0 м, а на малих водотоках швидкоплинне підвищення води на 0,5-1,0 м;

-Сян, Дністер (Львівська, Івано-Франківська обл.) на 0,5 - 1,5 м, місцями до 2 м, можливий вихід води на заплаву.

дощі, фото: depositphotos
дощі, фото: depositphotos

В місцях сильних злив можливий стік води зі схилів з затопленням низин, особливо у населених пунктах. А в горах висока ймовірність селевих потоків і зсувів. Крім того загроза затоплення будівель та споруд висока на річці Стривігор біля села Луки Самбірського району.

Також 7-9 липня очікується затоплення річки Прип'ять у створі поста Річиця, а на річці Вижівка у створі поста Стара Вижівка можливе затоплення присадибних ділянок населених пунктів Ратнівського та Старовижівського районів Волинської області.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, пекельна спека продовжує тероризувати дніпрян — на вулицю і носа не висунеш.

Як повідомляв Знай.uа до Закарпаття прийде осінь у розпал липня - діставайте плащі й парасольки.

Знай.uа писав, де в Україні найтепліше море - синоптики назвали місце, з води не витягнеш.