Президент України Володимир Зеленський підписав законопроєкт, який звільняє дітей з тимчасово окупованих територій від здачі ЗНО для вступу до вишів.

Про це повідомили в прес-службі Офісу президента.

Як відзначається, український лідер скасував здачу ЗНО для дітей, що проживають на окупованих територіях, підписавши законопроєкт № 3734, який ухвалила Верховна Рада.

"Ми боремося за молодь на тимчасово окупованих територіях, за їхній розум і талант. Тому потрібно максимально заохочувати таких випускників переїжджати на підконтрольну Україні територію, вступати в наші заклади освіти, навчатися в українській системі освіти", – сказав Зеленський.

Зеленський, фото: Офіс президента
Зеленський, фото: Офіс президента

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Документом встановлюється, що діти з тимчасово окупованих територій зможуть вступити до всіх ВНЗ України, а не за обмеженими окремими списками, як це відбувається зараз.

"Для зазначеної категорії абітурієнтів вступ відбуватиметься за результатами вступних іспитів або на основі ЗНО – за власним вибором", – пояснили в Офісі президента.

Раніше така норма діяла лише для випускників з анексованого Криму і Севастополя.

При цьому вступники конкуруватимуть за безкоштовне навчання в рамках цієї квоти, яка буде встановлюватися Міністерством освіти.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Новий шкільний рік: Степанов пояснив, як планують організувати навчання з 1 вересня

Як повідомляв Знай. ua, у Моз пояснили, як абітурієнтам отримати відстрочку.

Також Знай. ua писав, що учням запропонували виконувати роботу прибиральників в школах, батьки обурені.