Ватажки псевдореспублік "ЛНР" та "ДНР" Леонід Пасічник та Денис Пушилін закликали президента України Володимира Зеленського надати Донбасу "особливий статус". Цікаво, що зробили вони це одночасно.

Відповідні повідомлення з'явилися у ЗМІ бойовиків, повідомляє POLITEKA.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Маріонетки Кремля на окупованому Донбасі вирішили підтримати флешмоб, який активно розкручують на тимчасово непідконтрольних Україні територіях. Мова йде про те, що на Донбасі вже кілька місяців активно поширюється флешмоб #ЗеленськийВизнайВибірДонбасу. Він з’явився синхронно в обох так званих республіках та поширювався через "офіційні" ЗМІ бойовиків.

Популярні новини зараз
Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Зазначимо, що до нього активно долучаються місцеві "очільники" окупованих міст та закликають українську владу виконати Мінські домовленості, надати Донбасу особливий статус та визнати їхнє право на інтеграцію з РФ.

3 липня майже синхронно цей флешмоб підтримали ватажки бойовиків "Л/ДНР". Зокрема, ватажок терористів Леонід Пасічник заявив, що готовий до повернення псевдореспубліки під контроль України за умови надання їй "особливого статусу".

"Переконаний, що таким суто мирним шляхом ми доб'ємося припинення війни, виконання Києвом Мінських угод (в першу чергу особливий статус) і визнання права Донбасу на інтеграцію з Російською Федерацією", - заявив Пасічник.

Практично ідентичне звернення зробив і ватажок донецьких бойовиків Пушилін: "Вимоги наших громадян, засновані на принципах права і моралі – це не що інше, як прагнення до світу, яке, безумовно, підтримую не тільки я, але й мої колеги з органів влади Республіки. Я приєднуюся до акції і закликаю всіх жителів розміщувати свої фотографії сайті "вибір Донбасу". Наша мета – змусити Київ визнати законні права всього Донбасу!"

Генпрокурор України Юрій Луценко вже відреагував на ці "звернення". Не чекаючи реакції президента на публікації він нагадав, що днями Леоніду Пасічнику оголосили про підозру у держзраді, замах на територіальну цілісність і фінансування тероризму.

Чудодійна підозра. В понеділок ГПУ оголосила підозру «голові лнр» Пасічнику. За державну зраду, замах на територіальну...

Geplaatst door Юрій Луценко op Woensdag 3 juli 2019

Нагадаємо, що ми писали, чи стане Донбас російськомовним офіційно: у команді Зеленського озвучили несподівану позицію.

Як повідомляв портал Знай.uа, у Зеленського розповіли, скільки грошей Порошенко "витягнув" з Донбасу: "Ви навіть не уявляєте".

Також портал Знай.uа писав, що Зеленський підрахував, як дорого обійдеться відбудова Донбасу: зацвіте, мов райський сад.