Глава Адміністрації президента Володимира Зеленського Андрій Богдан заявив, що не проти надати російській мові у Луганській та Донецьким областях статус регіональної.

Про це він розповів у своєму інтерв'ю виданню РБК-Україна.

Читай Знай.uа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Андрій Богдан підкресли, що це його особиста думка. Також він поставив умову, що ці області повинні визнати те, що належать до території України.

"Особисто моя думка: я б дозволив Донецьку і Луганську. Державна – українська, регіональна – російська і за умови, що після цього вони – територія України", - заявив Богдан.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

На запитання щодо того, що таке рішення може викликати неоднозначну реакцію в населення й запустити циклічний процес Богдан відповів, що життя людей важливіше. Також він додав, що велика частина України розмовляє російською, тому уряду зараз потрібно шукати компроміс.

Тоді давайте змусимо всіх розмовляти українською? Тоді зупинимося на тому, що Україна – це у нас буде Тернопільська, Львівська та Івано-Франківська області. Ми повинні шукати компроміси, чи ми повинні всім нав'язувати думку якоїсь частини України?

Володимир Зеленський і Андрій Богдан
Володимир Зеленський і Андрій Богдан

Нагадаємо, що українці терміново звернулися до Зеленського, яка там діджиталізація: "Так виглядає реальне життя".

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв про те, що "Слуга народу" поза конкуренцією, а "Європейська солідарність" на дні: соцопитування показало, який вибір зроблять українці.

Також "Знай.ua" писав про те, що "Слугу народу" запідозрили в планах "злити" округ в Харкові Добкіну-молодшому.