Експерти з Національної технічної групи з імунізації звернулися з офіційною заявою, в якій рекомендують робити щеплення дітям до 1 року пневмококовими кон'югірованими вакцинами.

В даний момент розробляються схеми введення вакцини і дози, які має затвердити Міністерство охорони здоров'я України. Про це стало відомо завдяки повідомленню Центру громадського здоров'я в мережі Facebook.

Публікація ЦОЗ, скріншот: Facebook
Публікація ЦОЗ, скріншот: Facebook

"За даними World Health Organization (WHO), у світі в 2015 році зареєстровано 294 тисячі летальних випадків дітей у віці до 5 років, обумовлених пневмококовою інфекцією. До початку застосування пневмококових вакцин захворюваність пневмококовою інфекцією становила 44,4 випадки на 100 тисяч дітей до 5 років у країнах Європи та 167 випадків на 100 тисяч дітей до 5 років у США.", - зазначили в ЦОЗ.

Також робитимуть щеплення дітям, яким на момент внесення вакцинації в календар щеплень вже виповнився 1 рік, але ще немає 5 років. Як заявили в ЦОЗ, пневмококова інфекція є збудником інвазивних і неінвазивних захворювань: бактеріями, сепсисом, менінгітом, пневмонією, бронхітом та гострим середнім отитом.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Передається дане захворювання повітряно-крапельним шляхом. У 24,7% перехворілих пневмококовим менінгітом пацієнтів спостерігається втрата слуху, психічні порушення, порушення рухової активності та судоми.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, харків'ян атакують лисиці, вовки і здичавілі пси.

Як повідомляв Знай.uа 10-річна українка вколола палець і підчепила правець, біль, судоми і штучна кома.

Знай.uа писав, 400 мільйонів доз вакцини для боротьби з covid-19 - в ЄС рішуче налаштовані на боротьбу.