Незабаром - вибори мера столиці 2020. Давайте дізнаємося: коли відбудуться чергові вибори у цьому році? Які результати соцопитувань? Хто лідирує та з яким відривом голосів? Пропонуємо познайомитися із рейтингом кандидатів на посаду міського голови столиці країни. Прийшла пора визначатися, за кого із учасників голосувати.

Дата проведення чергових виборів мера 2020

Місцеві вибори відбудуться у цьому році 25 жовтня. Перенесення дати їх проведення із огляду на пандемію коронавіруса можливе лише у разі, якщо в Україні посилиться епідемситуація, і буде введено повний карантин. Про це повідомляють відкриті джерела.

Незважаючи на ряд проблем у місті, Віталій Кличко має намір йти на третій термін. Про те, що кияни не задоволені станом справ у столиці, досить часто повідомляли ЗМІ. Мешканці столиці не бачать поліпшень у багатьох сферах.

Однак Віталій Кличко, будучи міським градоначальником із 2014-го, твердо впевнений, що повинен обіймати цю посаду. Нагадаємо: він брав участь у виборах столичного мера від політсили «Удар». Із 2015-го йшов о пліч із Блоком Петра Порошенка «Солідарність».

28.08.2015 р. політсила Віталія Кличка «Удар» об'єдналася із БПП «Солідарність» для участі у місцевих виборах 2015-го року. Останні вибори міського голови Києва були позачерговими. Таким чином, Віталія Кличка переобрали міським головою на новий термін у 2015-му році.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Останнім часом городяни спостерігають, як столичний мер хаотично перетворює столицю на величезний розритий котлован. Він за лічені дні прагне щось швиденько зробити, безладно відремонтувати те, що не робилося протягом декількох років його мерства.

За крісло мера мають намір боротися і «нові обличчя». Президентська партія «Слуги народу» також іде на вибори. Вона віддаватиме перевагу тим, хто раніше не був чиновником і не мав доступ до розподілу місцевих бюджетів, - про це повідомляє Tsn.ua.

Тим часом рейтинг самого Володимира Зеленського нижчий результату 1-го туру президентських виборів. Опитування було проведене соціологічною групою із 15-го по 20-те липня 2020-го року методом особистого інтерв'ю.

Znaj.ua раніше вже повідомляв, посилаючись на дані групи Рейтинг, що були опитані 2 тис. респондентів по всій Україні. Виняток склала зона АТО. У результаті 19% опитаних вважають, що у цілому справи у нас у країні йдуть у правильному напрямку. 68% респондентів протилежної думки.

Вибори мера Києва 2020: учасники, рейтинги й дата, скрін - YouTube
Вибори мера Києва 2020: учасники, рейтинги й дата, скрін - YouTube

Якби вибори відбулися найближчим часом, Володимира Зеленського підтримали б 30,2% опитаних. Діяльністю Верховної Ради України та Уряду незадоволені практично 80% респондентів. Задоволені - близько 10% опитаних.

Давайте дізнаємося: за кого люди готові віддати свої голоси на майбутніх місцевих виборах у жовтні 2020 го року? Які результати соціологічних опитувань? Чи здає свої позиції Володимир Кличко та хто лідирує? Знайомтеся - кандидати на пост мера Києва та їх рейтинги.

Кандидати на крісло мера 2020

За останні 5 років правління Віталія Кличка жителі столиці досить часто висловлювали своє невдоволення. Мер неодноразово заявляв про свої добрі наміри. Однак жителі Києва спостерігали зворотнє: істотне підвищення тарифів на послуги ЖКГ, значне погіршення стану доріг, земельні махінації тощо.

Та й багатьох інших проблем у міста додалося. Особливо помітна хаотична забудова із порушенням норм та руйнуванням історичних пам'яток, парків і мальовничих зон. Багато киян гірко пошкодували про свій вибір. І називають сьогоднішню політику міського голови провальною. Про це повідомляють ЗМІ.

Сьогодні городяни задаються багатьма наболілими питаннями: у якому ж напрямку рухатися тепер? За кого голосувати на виборах 2020 року, щоб бюджет столиці розподілявся правильно, була гаряча вода, відремонтовані дороги, і громадський транспорт ходив за розкладом?

Звісно, городянам хочеться, щоб стан різних сфер життєдіяльності Києва покращився. І кожен киянин повинен прийняти власне оптимальне рішення. Можливо, чинного градоначальника й врятує сумбурний ремонт доріг. Однак симпатії городян із кожним днем зростають на користь іншого учасника виборів.

Дані незалежного дослідження Центру суспільного розвитку «Інтер-Акція»» свідчать про те, що ситуація навколо головних конкурентів на посаду градоначальника столиці змінюється із кожним місяцем. І не на користь нинішнього міського голови.

На пост мера 2020 балотуються наступні кандидати:

Ім'я, прізвище кандидата

Партія

Рейтинг

Віталій Кличко

«Удар»

23,8%

Андрій Пальчевський

«Перемога Пальчевського»

22,7%

Микола Томенко

«Рідна країна»

10,5%

Ігор Смєшко

«Сила й честь»

5,7%

Андрій Белецький

«Національний корпус»

5,5%

Олексій Гончаренко

«Європейська солідарність»

4,5%

Ірина Верещук

«Слуга народу»

4,1%

Сергій Притула

«Голос»

3,9%

Микола Тищенко

«Слуга народа»

3,8%

Олександр Омельченко

Самовисуванець

3,3%

Олександр Попов

Опозиційна платформа «За життя»

3,3%

Дмитро Гордон

«Сила й честь»

2,7%

Володимир Бондаренко

ВО «Батьківщина»

2,0%

Андрій Ільєнко

ВО «Свобода»

1,6%

Борислав Береза

Самовисуванець

1,3%

Юрій Левченко

ВО «Свобода»

0,6%

За іншого кандидата

0,6%

Проти усіх/зіпсую бюлетень

2,0%

Не визначився

17,9%

Дані представлені, згідно соцдослідження ЦГР «Інтер-Акція» від 21.07.2020 р. Із 13.07.20202 по 15.07.2020 р. у режимі face-to-face було опитано 1 тис. 500 повнолітніх городян.

Головним конкурентом чинного мера є політичний діяч, телеведучий Андрій Пальчевський. Znaj.ua раніше уже повідомляв, що симпатії городян до нього щодня ростуть. А ось рейтинги Володимира Кличка падають. Про штучне підняття рейтингу Віталія Кличка та мільйонні розтрати повідомляє веб-ресурс News.pn.

Рейтинги Віталія Кличка падають

За кандидата на посаду голови міста Андрія Пальчевського готові проголосувати 22,7% виборців. Однак багато ще не визначилися. 17,9% опитаних поки роздумують, кому віддати свій голос, коли будуть вибори.

Більшість городян вважають роботу нинішнього мера столиці незадовільною. Відкриті джерела повідомляють, що діяльність Віталія Кличка на посту градоначальника провальна. І більшість жителів міста незадоволені його роботою.

Про «провальну» політику чинного мера, який став «справжнім лихом для міста», повідомляє телеканал NewsOne. Джерело посилається на результати опитування громадської думки. Під час прямого ефіру програми «Про тебе» надійшло близько 8 тис. дзвінків. 95% людей вважають діяльність Віталія Кличка незадовільною.

Кількість незадовільних оцінок градоначальника весь час зростає. Багато городян не забули, як мерзли без опалення. Своє невдоволення владою Києва вони висловлювали, перекриваючи автодорогу. Зважаючи на це, у столиці виникли багатокілометрові пробки.

Поки Віталій Кличко робив вигляд, що є затятим борцем із пандемією коронавіруса, гриміли корупційні скандали. Один із них був пов'язаний із Подільсько-Воскресенським мостом. Втім, раніше ЗМІ повідомляли про можливу корупцію під час будівництва трьох мостів.

Мер міста неодноразово давав киянам обіцянки про те, що ганебне явище стосовно відключення гарячої води незабаром зникне. Однак це вже стало «традицією». І часом гарячу воду відключають від 2-х тижнів до місяця, а то й білше.

Та й про земельні махінації влади міста городяни чули. Про те, що ДБР підозрює чинного градоначальника у можливих земельних махінаціях, повідомляє Biz.liga.net. Про скандали у адміністрації Віталія Кличка неодноразово писали ЗМІ. Хабарництво, обшуки… - усе це знижує його рейтинги.

Ще із 2019 року показники Віталій Кличко поступово почали знижуватися. А ось популярність його головного конкурента, Андрія Пальчевського, стабільно росте. Та й його політичній силі, яка не так давно з'явилася, вдалося зайняти третю позицію серед тих, хто потрапляє до Київради.

Партія кандидата виникла через розчарування чинною владою. Адже належних змін так і не відбулося. І нова влада не виправдала себе. Про основні засади політичної сили Андрія Пальчевськогорозповідають ЗМІ.

Сьогодні у новій фракції - 14% голосів виборців. Лідирує у цьому напрямку «Європейська солідарність» із 16% голосів. За нею йде «Слуга Народу», 14,7%. А ось політпартія чинного глави міста набрала лише 9,3%. І перемістилася на четверту позицію.

Втім, глава міста повинен бути людиною господарською, чого не скажеш про Віталія Кличка. Адже батькам дітей, яким потрібно йти до дитсадків, варто заздалегідь реєструватися або давати хабарі. Крім цього - дорожні пробки, комунальні проблеми й зростання рівня роздратування городян станом справ у столиці.

З кожним днем невдоволення городян усе більше зростає. І рейтинги діючого міського голови поступово опускаються нижче. На даному етапі спостерігається тенденція відставання Андрія Пальчевського від рейтингів Віталія Кличка буквально на незначну кількість голосів.

І поки Київ вступає у активну фазу передвиборної гонки, киянам важливо визначитися із вибором найближчим часом. Не виключено, що восени 2020-го року лідирувати у списку кандидатів на посаду глави міста країни зможе інший кандидат.

Фото

Вибори мера Києва - рейтинги
Вибори мера Києва - рейтинги

Вибори мера Києва 2020: Віталій Кличко, скрін - YouTube
Вибори мера Києва 2020: Віталій Кличко, скрін - YouTube

Вибори мера Києва 2020: Андрій Пальчевський, скрін - YouTube
Вибори мера Києва 2020: Андрій Пальчевський, скрін - YouTube

Вибори мера Києва 2020: Микола Томенко, скрін - YouTube
Вибори мера Києва 2020: Микола Томенко, скрін - YouTube

Вибори мера Києва 2020: учасники, рейтинги й дата, скрін - YouTube
Вибори мера Києва 2020: учасники, рейтинги й дата, скрін - YouTube

Відео