Нещодавно в соціальній мережі Instagram з'явився важливий флешмоб #women_in_white на підтримку білорусів, які виходять на протести проти результатів президентських виборів.

Читайте Знай в Google News!

Так, художники та ілюстратори зображують на червоному тлі дівчат у білому, які беруться за руки і утворюють віртуальний ланцюг солідарності.

12 серпня в Мінську кілька сотень дівчат у білому вперше вийшли з квітами в руках і встали в ланцюг солідарності. Слідом за ними акція поширилася і по всіх містах республіки.

Відомо, що флешмоб організувала автор коміксів Катя Панченкова.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Складно робити вигляд, що нічого не відбувається. Раніше я навіть не читала новини, не хотіла знати нічого, що стосується політики і того, що відбувається в світі. Зараз, коли події зачіпають безпосередньо кожну людину так чи інакше, від поганих новин не сховатися і не замьютитися", - пише художниця в своєму Instagram.

До речі, автор флешмобу створила окремий акаунт, присвячений роботам учасників. У профілі Панченкова опублікувала інструкцію про те, як взяти участь, а також шаблон, за яким потрібно малювати фігуру, щоб їх руки збігалися і утворювали ланцюжок.

У публікаціях під картинками також залишають посилання на акаунти з реквізитами, куди можна перевести гроші постраждалим білорусам.

Нагадавши, Україна викликала посла в Білорусі через кардинальні зміни у відносинах між країнами. На такий крок Київ пішов уперше.

Як повідомляв портал Знай.uа, у Тернополі з'явився гігантський прапор Білорусі: "Віримо".

Також портал Знай.uа писав, що спостерігачів на дільницях у Білорусі почали судити – когось навіть двічі.