Зовсім нещодавно менеджер Олексій Іванкін звернув увагу на те, що компанія "Нова Пошта" і "ПриватБанк"зникли з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, ТОВ та громадських підприємств. З точки зору закону, вони тимчасово припинили своє існування: протягом мінімум трьох днів, з 14 по 17 серпня, таких організацій не існувало.

Читайте Знай в Google News!

Про це стало відомо завдяки повідомленню одного з українських фінансових порталів.

"ПриватБанк", фото: Знай.uа
"ПриватБанк", фото: Знай.uа

Можливо, причиною дивного збою, в ході якого з реєстру зникли великі підприємства, стала реорганізація реєстру. Про неї держпідприємство НАІС, яке займається обслуговуванням реєстру, оголосило ввечері одинадцятого серпня: цього дня відбулося впровадження в промислову експлуатацію оновленого програмного забезпечення.

Популярні новини зараз
Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Доведеться заплатити сотні тисяч: в Україні виставляють величезні штрафи за газ Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Судячи з усього, щось в процесі пішло не так. Юристи попереджають: компанія, яка відсутня в ЄДР, не може проводити жодних операцій. Оскільки з реєстру запросто міг пропасти хтось ще, юристи рекомендують бізнесменам перевіритися і, якщо вони себе не знайдуть в списку, терміново повідомити про це в державні органи.

Нова пошта, фото з вільних джерел
Нова пошта, фото з вільних джерел

Експерти звернулися до ДП НАІС з проханням пояснити ситуацію. Їм пояснили, що відсутність юридичних осіб в ЄДР викликана тим, що процес міграції даних в оновлений Єдиний державний реєстр ще не завершено.

Там же повідомляють, що тим, хто не зміг проявити себе в державному реєстрі, потрібно просто зачекати. Зараз вони поки не можуть ані отримувати виписок, ані проводити будь-які реєстраційні дії.

У найбільших організаціях не надто переживають з приводу даного казусу. У Новій Пошті повідомили, що це всього лише тимчасові незручності, викликані збоєм при оновленні баз даних. На простих клієнтів, запевняє фірма, це ніяк не позначиться. Аналогічної думки дотримуються і в ПриватБанку, де повідомили, що пропажа з Реєстру — це проблема НАІС, а не самого ПриватБанку.

У світлі даних проблем дуже забавно звучить недавнє повідомлення Олексія Бережного, голови ДП НАІС, про те, що його команді вдалося завершити міграцію даних на п'ять днів раніше запланованого терміну, тобто одинадцятого серпня. Так перенесли, що загубилася частина даних.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, Ощадбанк продовжує знущатися над українцями, пенсіонери падають з ніг прямо у відділеннях - на це боляче дивитися.

Як повідомляв Знай.uа, українцям, які відмовилися від Туреччини та Єгипту ПриватБанк заплатить подвійний "бонус": подорожуй - отримуй.

Знай.uа писав, оплата без карт і паролів у ПриватБанку: що пропонують натомість.