Державний бюджет 2021 року має бути збалансованим і буде сконцентрований на соціальному напрямку. Про це заявив заступник міністра фінансів Роман Єрмоличев під час зустрічі з представниками різних галузей профспілок і роботодавців, представниками Мінекономіки та Мінсоцполітики.

Читайте Знай в Google News!

"Держбюджет ще остаточно не сформований. Наразі тривають консультації. У той же час ми повинні враховувати нестабільну економічну ситуацію в країні. Так, передбачається дефіцит держбюджету на рівні 6% в 2021 році, 4,5% в 2022 році і 3% в 2023 році. Цього року він на рівні 7,5% ВВП", ‒ повідомив Роман Єрмоличев.

Також він зазначив, що прийняття рішення про збільшення МЗП – це суттєвий додатковий ресурс, який необхідно врахувати в Державному бюджеті.

"додаткові витрати становлять близько 47 млрд гривень. Адже з 1 січня 2021 року мінімальна заробітна плата буде збільшена до 6 тис.грн, а з 1 липня 2021 року – до 6,5 тис. гривень. Також при розрахунках до проекту бюджету на 2021 рік передбачається збереження співвідношення між розмірами посадового окладу працівника i-го тарифного розряду ЄТС і мінімальною заробітною платою, що склалося в поточному році", ‒ зазначив заступник Міністра.

Популярні новини зараз
У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії
Показати ще

Під час зустрічі обговорили ефективність спрямування та використання бюджетних коштів.

"Всі профспілкові організації направили пропозиції щодо збільшення витрат. Для Мінфіну головне-збалансоване та ефективне використання бюджетних коштів. Всі пропозиції щодо фінансування різних сфер детально опрацьовуються з урахуванням пріоритетів", - повідомив наприкінці зустрічі Роман Єрмолічев.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, підвищення мінімалки обернеться непоправними наслідками для українців

Як повідомляв Знай. ua, рейтинг Зеленського заходить у піку, українці жорстко відповіли президенту.

Також Знай. ua писав, що українців, які отримують виплати від держави, чекає ретельна перевірка.