Багато хто вважає кавову дієту найкращим способом схуднення. Її ще називають "дієтою телеведучих": вона бадьорить, прискорює обмін речовин, притупляє апетит і, головне, на ній за тиждень можна втратити до 7 кг. Але є у цієї дієти й зворотна сторона.

Дієтологи попереджають, що вживати каву для "спалювання жирів" небезпечно для здоров'я.

Схуднути за допомогою кави люди намагаються, розраховуючи на властивості кофеїну, який бадьорить і прискорює скорочення серцевого м'яза, що вимагає спалювання більшої кількості калорій.

Щоб добитись успіху, люди вживають велику кількість кави, що може завдати шкоди серцю.

"Що буде з серцем, якщо ми будемо розраховувати на кофеїн як на спалювач жиру і для цього будемо використовувати до 8 чашок кави в день? Звичайно, будуть відповідні проблеми з серцем", - попереджає експерт Маргарита Корольова.

Втім, за словами дієтологів, якщо вживати каву в помірних кількостях, то вона справді може допомогти скинути вагу. Головне пити чорну каву без добавок та цукру.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, вчені прийшли до висновку, що ожиріння передається як соціальна інфекція

Як повідомляв портал Знай.ua, Аніта Луценко розповіла, як швидко прийти у форму після пологів

Також Знай.ua писав про топ помилок, які допускають охочі схуднути і "почистити" організм