Хоча до надмірної ваги зазвичай призводять генетичні фактори, спосіб життя, харчування і захворювання, вченим вдалося виявити й зовсім несподіваний чинник. Виявляється, ожиріння може передаватися подібним до інфекції чином — або, якщо бути більш точним, на вагу впливає соціальне оточення.

Читайте Знай в Google News!

До такого висновку дійшла група американських вчених, які дослідили сотні сімей військовослужбовців.

Через специфіку професії військовим і їх родинам доводиться доволі часто переїздити, і в різних населених пунктах спостерігається різні тенденції до надмірної ваги. Однак визначаються вони зовсім не генетичними факторами, оскільки при переїзді з більш "худої" громади до більш "товстої", члени сімей були схильні набирати зайві кілограми.

Ожиріння // gettyimages
Ожиріння // gettyimages

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Як вдалося з'ясувати, зростання місцевого показника ожиріння на 1 відсоток підвищувало ймовірність того, що людина буде мати надмірну вагу, до 6 відсотків. Чим довше сім'ї жили в таких районах, тим більша кількість ваги вони набирали. При цьому фахівці врахували чинники навколишнього середовища, які могли б пояснити рівень ожиріння, наприклад, відсутність спортивних залів або наявність ресторанів швидкого харчування.

"Соціальна інфекція при ожирінні означає, що якщо навколо вас багато людей, які страждають ожирінням, це може збільшити ваші шанси набрати зайву вагу, Підсвідомо на людину впливає те, що роблять оточуючі. Якщо людина переїжджає в громаду, де малорухливий спосіб життя є нормою, вона теж починає дотримуватися такого способу життя. Це соціальний вплив", - стверджує керівниця дослідження доктор Ашлеша Датар.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, кожному знаку Зодіаку назвали ідеальний спосіб схуднення.

Як повідомляв портал Знай.ua, ці смачні продукти допоможуть скинути зайве.

Також Знай.ua писав про те, що є спосіб схуднути без спорту.