В Україні продовжує падати курс гривні до долара, оновивши мінімум з початку карантину. Який курс очікують банкіри і фінансові аналітики у найближчі тижні?

Читайте Знай в Google News!

Про це розповіли фінансові аналітики

Новий тиждень на валютному ринку продовжився плавною девальвацією. Міжбанк в понеділок закрився у продажу на позначці 28,23 гривень/долар, в покупці – 28,25 гривень/Долар. НБУ встановив офіційний курс 28,20 гривень/Долар.

Цими котируваннями була "пробита" стеля за курсом, починаючи з кінця березня, коли гривня девальвувала через ажіотаж на долари на тлі жорсткого карантину (тоді офіційний курс був 28,18 гривень/Долар).

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Курс долара, фото: Znaj.ua
Курс долара, фото: Znaj.ua

На цьому тижні курс гривні може стабілізуватися за рахунок активного продажу валюти для сплати податків, вважає старший фінансовий аналітик групи ICU Тарас Котович.

"Почався період сплати щомісячних податків, і експортери можуть збільшити продаж валюти для сплати податків, не чекаючи відшкодування ПДВ", – вважає експерт.

За словами аналітика, не варто розраховувати на зміцнення курсу української валюти. За минулий тиждень на тлі ослаблення гривні нерезиденти зменшили свій портфель держоблігацій на 1,6 млрд гривень, що стало найбільшим обсягом виходу іноземців з ОВДП за останні два місяці.

Як мінімум до кінця місяця курс буде перебувати в коридорі 28,4-28,8 гривень/Долар, вважає начальник департаменту персональних банківських послуг UKRSIBBANK BNP Paribas Group ігор Левченко. Ключовим рушійним фактором курсу долара, на його думку, є бажання Міністерства фінансів зменшити дефіцит держбюджету на поточний рік.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, нардепи вщент рознесли поданий Урядом Проект бюджету на 2021 рік: сотні мільйонів на "відосики" і дачі, мільярди – на сумнівні запозичення.

Як повідомляв Знай.uа, Мінфін дав прогноз на курс долара в Україні: як житимуть гривня і "зелений" у 2021 році.

Знай.uа писав, ЗМІ: схематозника часів Януковича Василя Горбаля влаштували у Нацбанк.