Головний науковий співробітник Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Сумь Свамінатан заявила, що здоровим молодим людям, можливо, доведеться чекати на вакцину від коронавірусу SARS-CoV-2 до 2022 року, тому що її перш за все потрібно віддавати медичним працівникам і людям з груп ризику.

Читайте Знай в Google News!

Джерело: британське видання The Guardian.

За її словами, незважаючи на численні випробування вакцини від коронавірусу, масова вакцинація найближчим часом малоймовірна: "Я думаю, що здоровій молодій людині, можливо, доведеться почекати до 2022 року, щоб отримати вакцину".

Лабораторія, скріншот: YouTube
Лабораторія, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Свамінатан сподівається, що до 2021 року буде принаймні одна ефективна вакцина, але вона буде доступна тільки в "обмежених кількостях". За її словами, потрібно вакцинувати мінімум 70% населення, щоб перервати поширення вірусу.

Свамінатан також застерегла від самозаспокоєння за рівнем смертності від вірусу, заявивши, що зі збільшенням числа випадків смертність також буде зростати.

"Зростання смертності завжди відстає від зростання випадків захворювання за пару тижнів", - сказала вона.

Варто також нагадати нашим читачам, що Києву загрожує справжній колапс системи охорони здоров'я через пандемію коронавірусу. Зокрема, в опорній лікарні, яка приймає пацієнтів з таким діагнозом, в реанімації залишилося тільки одне вільне ліжко. Про це повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов. За його словами, в Олександрівській лікарні столиці зайняті вже 54 з 55 ліжок в реанімаційному відділенні. Всі вони зайняті хворими на COVID-19.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, слуги народу спустили 700 тисяч на маски для себе, українці обурені - "Нехай самі шиють!".

Як повідомляв Знай.uа, YouTube масово видаляє відеоролики з дезінформацією про вакцинацію проти Covid-19.

Знай.uа писав, "голий" буковинець втратив у магазині 17 тисяч, ось так і заходь за запальничкою.