На сайті президента України з'явилося пояснення щодо вільної економічної зони на Донбасі. Йдеться про прискорення процесу повернення окупованих територій, у разі вільної економічної зони, введеної на підконтрольних територіях Донецькій і Луганській областях, за підтримки українців.

Читайте Знай в Google News!

В оточенні Володимира Зеленського йдеться про спрощення реінтеграції. "Мова про концепцію регіональної економіки, яка "зшиває" Регіон, робить його привабливим для бізнесу, системно відновлює інфраструктуру", - написано в поясненні.

Спочатку це відбуватиметься на підконтрольній українській території, так як там зазнає значного негативного впливу від війни, що змушує залишати людей власні будинки. Тому і існує необхідність створити нові робочі місця, перспективні бізнеси і мотивацію, а також впроваджувати спеціальні інструменти для залучення зацікавлених людей, інвесторів і бізнесів на Донбас, залишатися працювати саме на цій території.

Розсилка агітаційних листівок

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Це може стати наочним аргументів для всіх жителів ОРДЛО обирати саме Україну. При цьому, є усвідомлення пропагандистського впливу на людей, що знаходяться на тимчасово окупованих територіях і близько до ліній розмежування, і того, що ще не проведена повна деокупація.

Вільна економічна зона - це функціонування спеціального режиму економічної діяльності на частині території України. Це можливість встановлення податкових, пільгових митних, валютно-фінансових та інших умов. І головна мета полягає в залученні іноземних інвестицій, впровадженні нових технологій, збільшенні експорту товарів і послуг, а також в більш раціональному використанні трудових і природних ресурсів.

"Відповідно, залучення на Донбас провідних компаній, підживлення економічного розвитку за рахунок масштабних партнерських програм можуть стати також інструментом демонтажу будь-якого негативного впливу окупаційної сили. І додатковим аргументом для світових держав допомагати Україні, захищаючи роботу своїх компаній на Донбасі", - також йдеться в поясненні.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Арахамія зі "Слуги народу" зібрався скоротити ЗСУ: на що підуть зекономлені гроші

Як повідомляв "Знай.ua", в Києві стартує опалювальний сезон: Кличко звернувся до українців.

Знай.ua писав, У Запоріжжі біженці з Донбасу знайшли пекло замість будинку: "Як жити далі"