Мозок людини вміє пристосовуватись до будь-якого стресу. Декілька днів, тижнів, або максимум місяців - і людина звикає до будь-яких шокуючих обставин. Тим паче це працює, коли країна знаходиться у стані війни вже сьомий рік поспіль. За такий час легко звикнути, і відчути відсутність ентузіазму до будь-яких подій. Саме тому, культурні проекти, які нагадують, що війна триває - дуже важливі. Легко, без шокуючих деталей, до яких мозок уже звик і виробив імунітет, але впевнено і однозначно.

Читайте Знай в Google News!

У суботу, 24 жовтня ГО “Точка Дотику” за підтримки Українського культурного фонду презентує відеоперформанс: онлайн-виставу про війну на Сході України “Зроби мені тишу”. В основу вистави покладені реальні історії людей, які пережили воєнні дії і на власному досвіді знають, що війна - не просто хайпова тема для медіа. Війна тут і зараз, і вона триває.

Онлайн-вистава “Зроби мені тишу” не про політику, не про економіку та не про владу. Відеоперформанс не має на меті давати оціночні судження, не ділить українців на “своїх” та “чужих”, лише показує які ми є: ми втомлені від війни і воліємо про неї не говорити. Це історія про звичайних українців, які живуть в одній країні, спілкуються однією мовою, але не чують один одного.

“Ми всі різні з різними позиціями, але ми живемо в одному просторі і нам важливо навчитись комунікувати та слухати один одного, бути відвертими з собою і усвідомлювати, що ми всі діємо у політичному вимірі також. Для того, щоб перемогти на лінії фронту, спочатку потрібно перемогти у війні на мирній території. Зараз відбувається справжнє протистояння між демократичним незалежним українським та авторитарним пост- і нео- радянським» — зазначають автори вистави - Павло Юров та Анатолій Татаренко.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, у мережі обурилися словами Зеленського про Донбас у День захисника.

Як повідомляв Знай. ua, над головами воїнів ЗСУ промайнули ворожі "повітряні шпигуни" Путіна, солдати майстерно обірвали стеження.

Також Знай. ua писав, що ветеран АТО і волонтер, історія яких почалася з жарту, стали подружжям.