Мінімально життєздатний продукт (МVP) – це новий продукт, який має тільки найважливіші функції, аби задовольнити потреби споживачів. Одна з його цілей - отримання інформації від користувачів за допомогою зворотного зв'язку і якнайшвидше вдосконалення проєкту.

Читайте Знай в Google News!

Часто рішення комплексних проблем "вирішуються" символічно: помпезними політичними заявами, масштабними стратегіями та програмами. Проте це, на жаль, не призводить до очікуваного розв'язання проблеми, пише "Українська правда. Життя".

бебі-бокс, скріншот з відео
бебі-бокс, скріншот з відео

"Мінімально життєздатний продукт" пропонує ефективний інструмент для швидкого вирішення і час для його удосконалення. Перш за все, МVP асоціюється зі стартапами та сферою ІТ. Втім, протягом останніх 5 років все частіше підхід MVP використовують у державній сфері. Позитивні результати MVP-підходу у державній сфері демонструє саме запуск програми "Пакунок малюка".

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Масштабна державна програма стартувала у 2018 році і постійно вдосконалювалась. Перші пакунки складались із 30 позицій. Протягом останніх двох років кількість позицій зросла до 70. У порівнянні з 2018 роком, в пакунок додали беретик і слинявчики, комбінезон і сорочечки, підковдру і розвивальний килимок, засоби гігієни для малюка і для мами та багато іншого.

Проаналізувавши відгуків користувачів, змінювали не тільки кількість, але і якість і наповнення пакунку. Наприклад, за побажанням батьків, у пакунок почали вкладати одяг для малят зі швами на лицьову сторону. Відгуки на вміст пакунку отримували від батьків новонароджених через 2-3 місяці від народження дитини.

Міністерство соціальної політики оперативно реагувало на отримані дані, аби покращити програму. Згідно з останніми даними ЮНІСЕФ, у 2018 році тільки 35% батьків надавали перевагу пакунку перед грошовою виплатою. А тепер 8 із 10 сімей хочуть отримати бебі-бокси.

Рівень поінформованості про програму серед населення збільшився з 62% (2018 рік) до 70% (2019 рік), а рівень підтримки програми населенням – з 74% до 93%. Також удосконалювали логістику.

бебі-бокс, скріншот з відео
бебі-бокс, скріншот з відео

Плюси української програми наступні:

1. До бебі-боксу входять предмети першої необхідності для догляду за дитиною, матеріали для раннього розвитку дитини та навчальні матеріали для батьків, наприклад, щодо вакцинації та грудного вигодовування. Окрім матеріальної підтримки, сім’я отримує важливу інформацію.

2. Програма – універсальна і надається усім родинам, незалежно від соціально-економічного статусу.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, як зареєструвати новонароджених під час пандемії без довідок: пояснення Мінцифри

Як повідомляв портал "Знай.ua", український татусь розповів про знущання і побори у школі: "Забирай свою доньку"

Також "Знай.ua" писав, що в Україні заговорили про повернення жорсткого карантину: "Припинити будь-які контакти між людьми"