Середньоденний розмір допомоги у зв'язку з тимчасовою непрацездатністю змінили. Фонд соціального страхування назвав нові розміри лікарняних.

Про це повідомила прес-служба Фонду соціального страхування на своїй сторінці в Facebook.

За офіційними даними середня сума оплати лікарняних у зв’язку з хворобою, травмою або ж доглядом за хворим членом сім’ї збільшитися на 18,6%.

Так, за підсумками трьох кварталів, розмір лікарняних в Україні у середньому становить майже 326 грн на день. Торік за цей же період українці отримували 274,75 грн, що на 51 грн менше.

Причиною збільшення розміру компенсації втраченого заробітку за час перебування на лікарняному пов'язано зі зростанням середньої заробітної плати в Україні.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

За даними служби, за 9 місяців поточного року виплатили 7,5 млрд грн лікарняних. В основному причинами надання грошової компенсації були хвороби, травми та догляд за хворим членом родини, повідомляє Фонд соціального страхування.

Відзначимо, що для того, щоб отримати виплати за лікарняним, необхідно подати відповідну заяву-розрахунок від роботодавця. Весь пакет необхідних документів можна подати в електронному вигляді з підтвердженням цифрового підпису.

Страхувальникам надано таку можливість з метою оптимізації та пришвидшення фінансування, а також протидії поширенню covid-19 в Україні.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, в Україні запрацюють електронні лікарняні

Як повідомляв портал Знай.ua, Фонду соціального страхування України із бюджету виділять майже 2,3 млрд грн

Також Знай.ua писав, Кабмін дозволив витрачати гроші коронавірусного фонду на патріотичні фільми