На Півночі Великого Бар'єрного рифу Австралії виявили величезний Кораловий риф. Таке відкриття зробили вперше за 120 років. Про це повідомила команда вчених, передає ВВС.
Читайте Знай в Google News!

Відомо, що риф знайшла команда вчених на борту дослідницького судна, що належить інституту океану Шмідта (SOI) – некомерційна група з Каліфорнії. Для дослідження вони використовували підводного робота. За словами фахівців, структура відокремилася від Великого Бар'єрного рифу біля мису Йорк в Австралії.

За результатами 3D-картування морського дна в цьому ареолі, висота рифу становить понад 500 метрів. Він вище Емпайр-стейт-Білдінг в Нью-Йорку і веж-близнюків Петронас в Куала-Лумпурі, Малайзія.

Картографічні дані та підводні зображення вчені використовують для дослідження нового рифу і з'ясування його ролі у всесвітній спадщині Великого Бар'єрного рифу.

"Знайдений новий риф висотою пів кілометра відомого нам Великого Бар'єрного рифу показує, наскільки загадковий світ знаходиться за межами нашого узбережжя", - заявив виконавчий директор SOI Джотіка Вірмані.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, українець здолав річкового "монстра", схоже на новий рекорд: 13-кілограм справжнього хижака.

Як повідомляв портал Знай.uа, рибалки ахнули, коли знайшли всередині акули-альбіноса малюка-циклопа.

Також портал Знай.uа писав, що акула відкусила дитині руку в Єгипті: туроператор відмовився допомагати, українка в розпачі.