Дослідження, яке допомогло встановити найшкідливіші продукти харчування для дітей, провели вчені з Університету Дьюка в США і Національного університету Сінгапуру.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяДля проведення такого дослідження, фахівці стежили за харчуванням 4,5 тисячі дітей, відслідковуючи, як змінюється їх індекс маси тіла. Проаналізувавши дані, отримані в ході трьох років спостережень, вчені змогли виявити вплив різних продуктів харчування на дитячий організм. Для свого аналізу дієтологи також використовували інформацію, отриману експертами Брістольського університету Великобританії, які досліджували режим харчування дітей і їх батьків в 90-х роках.
Висновки вчених однозначні - багаті жирами висококалорійні продукти надзвичайно негативно впливають на організм, що росте. До таких продуктів належить картопля фрі, смажена риба і курка, солодкі і борошняні десерти, перероблене масло і солодкі напої.
Читайте також: 5 причин вживати шовковицю
Однак, найгірше впливають на дитячий організм чіпси. Цей надзвичайно калорійний продукт практично не насичує організм, а отже найсильніше впливає на процес розвитку ожиріння у дітей. Крім того, всілякі хімічні смакові добавки, що містяться в чіпсах, які діти так люблять їсти, вкрай негативно впливають на печінку та підшлункову.
В ході дослідження також виявилося, що у дітей, які майже щодня вживають чіпси, є порушення пам'яті, концентрації уваги і проблеми з креативністю. Як показав аналіз, надлишок насичених жирів, що містяться в чіпсах, заважає нормальній роботі дитячого мозку. Основну загрозу несуть акриламід - мутаген і канцероген, які є в складі чіпсів. Від цього страждає розумовий розвиток дітей. При цьому наслідки надмірного вживання чіпсів незворотні. Автори дослідження категорично не рекомендують давати чіпси дітям до 4-х років. Уникати цього продукту вартує і вагітним жінкам.